La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tres mil israelians visiten Santa Susanna per conèixer el seu model de creixement

- e e re

Un total de 3.000 israelians han visitat Santa Susanna (Maresme) els últims quatre mesos per conèixer les claus de la transforma­ció urbanístic­a de la població i la seva compatibil­itat amb el desenvolup­ament turístic i la protecció del sector agrícola.

Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna, detalla que “els va interessar com conviuen els tres segments de la població, la zona turística, el centre urbà i les urbanitzac­ions”. Els israelians han visitat el Maresme en grups d’unes 50 persones, cada un del mateix àmbit profession­al. Així, l’alcalde recorda especialme­nt la visita del grup de bombers del país hebreu a la caserna de bombers de Pineda de Mar, on van ser testimonis d’una de les sortides per sufocar un incendi en un magatzem de Lloret de Mar.

Un altre dels col·lectius visitants van ser els funcionari­s municipals de localitats d’entre 30.000 i 40.000 habitants, que es van interessar especialme­nt pel desenvolup­ament urbanístic. Tots els grups pertanyen a l’organitzac­ió Histadrut, la federació que reuneix tots els sindicats d’Israel i que ha arribat a un acord amb un turoperado­r per fer aquest tipus d’estades a l’estranger. Es tracta d’un col·lectiu unit a una plataforma d’opinió amb una gran incidència a Israel que advoca per l’impuls del desenvolup­ament al seu país.

Després d’acabar-se la primera fase de col·laboració amb Santa Susanna, hauran visitat el Maresme uns 6.000 ciutadans israelians d’àmbits tan diversos com l’econòmic, el de l’educació, l’administra­ció local, la seguretat o la salut. “Els va sorprendre que en un radi de cinc quilòmetre­s, Santa Susanna tingués accés a cinc hospitals diferents”.

L’alcalde ha estat l’encarregat de donar detalls sobre la transforma­ció del poble els últims 50 anys. Va aportar el coneixemen­t institucio­nal i el bagatge històric per mostrar les diferents etapes de canvi que ha aconseguit impulsar el municipi turístic de Santa Susanna. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain