La Vanguardia (Català-1ª edició)

El president de RTVE anuncia que dimiteix en plena lluita política

Pérez Tornero veu inviable el seu projecte, després d’un any i mig al càrrec

- ua arlos eri o

Males audiències, informatiu­s sense lideratge... i, de fons, una dura lluita política entre el Govern i el Partit Popular davant un nou cicle electoral que es dirimeix a vida o mort.

Mentre que el PSOE i el PP continuen sense aconseguir desencalla­r un bloqueig del Consell General del Poder Judicial que abona la crisi institucio­nal, el sorprenent acord que els dos partits sí que van ser capaços d’assolir el febrer del 2021 per renovar el consell d’administra­ció i la presidènci­a de RTVE se’n va anar ahir en orris.

José Manuel Pérez Tornero, elegit fa 18 mesos com a president de la corporació pública per substituir l’aleshores administra­dora única, Rosa María Mateo, va anunciar ahir que dimiteix. “Ja no es donen les circumstàn­cies per sostenir la viabilitat del meu projecte”, va al·legar.

A la carta en què Pérez Tornero va anunciar la decisió de “fer un pas al costat” defensa la seva gestió “sense partidisme­s” i detalla minuciosam­ent els “avenços” aconseguit­s, “gens menyspreab­les” a parer seu, durant el seu mandat. Però dona per perduda la batalla.

“He constatat que, dins del màxim òrgan d’administra­ció de RTVE –i malgrat els esforços ímprobes fets per alguns dels seus components–, ja no es donen les condicions mínimes per al consens transversa­l, ni per a la formació d’una majoria plural, estable i coherent; i, en moltes ocasions, ni tan sols el clima propici al diàleg que necessitem per culminar el projecte”, adverteix Pérez Tornero. Tot això, segons la seva opinió, “dificulta molt la governabil­itat de l’empresa, i impedeix de dur a terme la transforma­ció a què tots ens havíem compromès”.

Al PSOE i a Unides Podem advertien amb alarma de certa “coixesa del peu dret”, per dir-ho amb expressió irònica, del fins ara president de la corporació pública. “A l’ens no tenia content ningú, però és veritat que els de la dreta no protestave­n”, assenyalen fonts socialiste­s. I finalment una majoria de vocals del consell d’administra­ció de RTVE, els més pròxims al PSOE i UP, va perdre la confiança dipositada en Pérez Tornero, justificad­a a més, segons al·leguen, pels pobres resultats de les audiències, sobretot dels informatiu­s, i dels nous productes posats en marxa.

Fonts de la formació lila van ser ahir més explícits: “Va ser elegit pel PSOE i Podem i es va posar a les ordres del PP; és una bona notícia que marxi de la televisió pública després del mal que ha fet”.

“Vaig venir a sumar i a construir, i me’n vaig amb la consciènci­a tranquil·la”, va concloure en l’adeu a RTVE Pérez Tornero, que ara es proposa de retornar a la seva càtedra de periodisme a la Universita­t Autònoma de Barcelona. ●

“Va ser elegit pel PSOE i UP i es va posar a les ordres del PP; és bona notícia que marxi després del mal que ha fet”

 ?? Juan Carlo  Roja ?? El fins ara president de l’ens públic RTVE, José Manuel Pérez Tornero
Juan Carlo Roja El fins ara president de l’ens públic RTVE, José Manuel Pérez Tornero

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain