La Vanguardia (Català-1ª edició)

La decisió més difícil L’uruguaià decideix passar pel quiròfan després d’escoltar el Barça

- Anaïs Martí Heritagne

Ronald Araújo ha fet cas del Barça en una de les decisions més dures de la seva carrera futbolísti­ca. A risc de perdre’s el Mundial, l’uruguaià passarà pel quiròfan per operar-se de l’avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta. Ho farà demà a Turku (Finlàndia) i la intervenci­ó la liderarà el cirurgià Lasse Lempainen, metge que ja va operar tres vegades Dembélé i una Sergi Roberto. També supervisar­à l’operació el doctor Ricard Pruna, responsabl­e mèdic del primer equip i un dels que li van aconsellar passar pel quiròfan. El trencament de l’adductor que va patir l’uruguaià a la cuixa de la cama dreta durant els 30 segons que va disputar de l’amistós de l’Uruguai contra l’Iran divendres és un contratemp­s seriós. Segons ha pogut saber La Vanguardia, l’uruguaià es podria estar més de dos mesos de baixa. El revés és especialme­nt dur per a Araújo, que veu considerab­lement reduïdes les opcions de jugar el seu primer Mundial.

Precisamen­t davant la por de poder perdre’s la cita mundialist­a, Araújo no era partidari d’operar-se i així ho va transmetre a la seva família només de saber l’abast de la lesió. Tot i això, ahir va canviar d’opinió després de reunir-se amb el tècnic Xavi Hernández i amb el doctor Ricard Pruna en una cimera mèdica a la ciutat esportiva que va durar si fa no fa una hora.

Allà el tècnic egarenc i el doctor Pruna, que sempre li van deixar clar que l’última paraula la tenia ell, van fer veure al central que sotmetre’s a un tractament conservado­r no li garantia no tornar a patir la mateixa lesió i que passar pel quiròfan és, a llarg termini, el millor per a ell. Té 23 anys i tota una carrera futbolísti­ca al davant. També li van recordar el cas de Samuel Umtiti, que l’any 2018 va preferir no operarse del genoll esquerre per jugar el Mundial amb França. Va ser campió però el seu calvari de lesions ja no va cessar.

Araújo, que va decidir finalment assumir l’operació, arribava a la reunió una mica més tranquil després d’haver conversat diumenge a la nit amb el selecciona­dor Diego Alonso. El tècnic uruguaià, que haurà d’anunciar la llista definitiva per al Mundial el 14 de novembre a tot estirar, li va dir que l’esperaria fins a l’últim moment, ja que té seriosos problemes en defensa. Diego Godín s’està recuperant d’unes molèsties gairebé permanents al genoll i Giménez no està tenint gaire sort amb les lesions. Sebastián Coates també va caure d’aquesta última concentrac­ió a causa

Memphis, lesionat a la cama esquerra, s’estarà tres setmanes de baixa i Frenkie de Jong no serà a Mallorca

d’unes molèsties musculars. Tot i així, a la selecció són conscients que, tret d’una recuperaci­ó fora del comú, és molt difícil que Araújo pugui estar a punt el 24 de novembre, quan l’Uruguai jugui el primer partit contra Corea del Sud.

Amb aquesta decisió Araújo, que no tornarà a jugar amb el Barça fins al 30 o 31 de desembre contra l’Espanyol i que es perdrà 12 partits, s’acomiada també d’un mes d’octubre clau per als blaugrana amb el clàssic a la vista programat per al 16 d’octubre a les 16.15 hores i sobretot amb el doble enfrontame­nt contra l’Inter de Milà a la Champions.

L’absència d’Araújo no serà l’única en defensa durant aquest mes d’octubre. A aquest contratemp­s cal afegir-hi el de Jules Koundé, baixa un mes després de dictaminar-se una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra en el partit de la selecció francesa de la Nations League.

Ahir a la ciutat esportiva també es van sotmetre a proves mèdiques Memphis i Frenkie de Jong, que van acabar amb molèsties en el partit que els Països Baixos van disputar contra Polònia. Els dos neerlandes­os ja no van jugar el segon partit contra Bèlgica. Memphis, amb una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta, s’estarà entre tres i quatre setmanes de baixa. Menys seriós és el comunicat mèdic de De Jong, que pateix una elongació a la cuixa esquerra i serà baixa tan sols contra el Mallorca. El club, d’altra banda, respira tranquil amb Dembélé, que ahir es va entrenar a Barcelona després de no jugar per precaució l’últim partit amb França contra Dinamarca. Lewandowsk­i i Christians­en també es van entrenar amb normalitat. ●

 ?? Ims 
    
         s ?? Ronald Araújo s’operarà demà a Finlàndia i la intervenci­ó la liderarà el cirurgià Lasse Lempainen
Ims s Ronald Araújo s’operarà demà a Finlàndia i la intervenci­ó la liderarà el cirurgià Lasse Lempainen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain