La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ciutadans i PP coincideix­en a demanar al Govern una rebaixa fiscal

- Julio Hurta%o

Deflactaci­ó va ser ahir la paraula de consens entre Ciutadans i PP, que van coincidir a demanar una rebaixa fiscal per compensar la inflació. La proposta del centredret­a s’hauria de concretar en una reducció del tram autonòmic de l’IRPF per a les rendes baixes i mitjanes, la bonificaci­ó d’un 99% de l’impost de succession­s i donacions i la supressió de tots o alguns dels 18 tributs propis que té la Generalita­t.

Però mentre que el president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va deixar fora de la llista el con

Carrizosa proposa nous ajuts per als autònoms i deduccions per a hipoteques variables

trovertit impost de patrimoni i va centrar part del discurs a reclamar ajuts per als autònoms, un col·lectiu que els liberals proven sempre de seduir, i les famílies amb hipoteques variables, el líder del PP català, Alejandro Fernández, va secundar els plantejame­nts dels seus companys Isabel Díaz Ayuso i Juan Manuel Moreno Bonilla i va exigir derogar-lo directamen­t, com a Madrid i Andalusia, les comunitats que encapçalen la política fiscal amb què Alberto Núñez Feijóo vol aplanar el camí cap a la Moncloa.

En concret, Ciutadans planteja ampliar un any la tarifa plana de les quotes que paguen els autònoms, “amb l’objectiu d’estimular i ajudar a consolidar la seva activitat, davant la situació d’incertesa i inflació que estan suportant”, i deduir en la declaració de la renda almenys un 25% de la pujada de les hipoteques variables a causa de l’escalada dels tipus d’interès. “Estem en un context de greu crisi global i hem d’aplicar receptes apropiades per al creixement, perquè el rumb de l’economia catalana sigui el correcte”, va afirmar Carrizosa.

“No podrem recuperar inversions i créixer amb discursos de turismofòb­ia i titllant d’explotador­s els empresaris i emprenedor­s”, va sentenciar, per la seva part, Alejandro Fernández. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain