La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ‘Despechá’ de la nena de l’exorcista

L’actuació d’un dels personatge­s del Halloween de Port Aventura es fa viral

- EstEvE GIR lt

Trobar-se la nena de l’exorcista cantant i interpreta­nt el Despechá de la Rosalía al Halloween de Port Aventura World. La proposta, trencadora, és una idea creativa d’un dels personatge­s de terror que aquestes setmanes habiten al parc temàtic. Està triomfant a les xarxes socials. Especialme­nt a TikTok, en què un vídeo amb el hit de l’estiu a la pell de la nena de l’exorcista ja acumula més de cinc milions de visites. I pujant.

És només un dels enregistra­ments d’un dels visitants del resort, que es transforma amb el seu particular Halloween cada tardor des de fa ja una colla d’anys.

“Baby, no me llame, que yo estoy ocupá olvidando tus male’. Ya decidí que esta noche se sale. Con toda’ mis motomami’, con toda’ mis gyale’”, canta la nena de l’exorcista, ballant sobre el llit i adaptant la coreografi­a popularitz­ada durant tot l’estiu per Rosalía en el seu Despechá.

L’èxit a les xarxes socials ha disparat en només tres dies –Port Aventura va estrenar Halloween dissabte– la popularita­t de l’inquietant personatge. En una tarda d’un dimarts qualsevol, com el d’ahir, algunes desenes de visitants esperaven per fer el seu vídeo, mòbil en mà.

La nena de l’exorcista està encantada amb l’èxit del sorprenent Despechá. El riure, entre inquietant i encomanadí­s, com la seva veu trencada. “La Rosalía i jo som molt amigues”, assegura. I riu. A Port Aventura, la nena de l’exorcista sempre ha tirat del sentit de l’humor i d’allò que s’està coent en cada moment, del que està de moda.

“Està agradant molt, soc molt feliç. L’essència de la nena de l’exorcista no es perd. La nena és la nena”, raona el personatge.

El ball, el flamenc o la Macarena, un rebentapis­tes, però també el Bizcochito. Les coreografi­es són claus.

“T’imagines que a Rosalía li agrada el meu Despechá?”, es pregunta la nena. Ara per ara la cantant no s’ha mullat a les xarxes socials. Qui sap. L’interès de les television­s, a més de les xarxes socials, està propulsant el personatge. Sobretot a través de TikTok o dels reels d’Instagram. També hi ha vídeos a Youtube, escenari habitual per als superfans de Port Aventura, que saben fil per randa tots els horaris i passis de Halloween.

“Y ando depechá, oah, alocá”, canta i interpreta, sobre el mític llit. Són molts els visitants del parc que s’hi acaben sumant i coregen el hit de la Rosalía. Amb més i menys fortuna, però tots amb molt sentit de l’humor. La nena del Despechá es diverteix. “La que s’ha liat en tres dies, gràcies a la Rosalía, en gran part”, reconeix.

La nena de l’exorcista també viu a l’Illa Maleïda del Halloween de Port Aventura, amb un cameo que qui sap si anirà a més en un dels espectacle­s estrella. I ha estat als passatges del terror inspirats en les pel·lícules de

“La Rosalía i jo som molt amigues; me l’estimo, em sé totes les cançons”, diu la inquietant icona del cinema de terror

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain