La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 200 concerts per animar el comerç

Les actuacions de franc de ‘Sons de ciutat’ tindran lloc en 80 punts entre la tardor i la primavera

- Luis Benvenuty

L’Ajuntament de Barcelona muntarà al voltant de 200 concerts gratuïts, a peu de carrer i de tots els estils en més de 80 punts repartits per tota la ciutat a fi d’animar el comerç de proximitat en uns moments més aviat complicats. La veritat és que la gent no va tornar de les seves alegres vacances amb gaires ganes d’anar a comprar. Els comerciant­s agrairan qualsevol iniciativa que empenyi la gent a sortir al carrer i mirar aparadors.

Les actuacions en qüestió, a càrrec de 94 formacions, seran pràcticame­nt de tots els estils musicals: pop, rock, clàssica, electrònic­a... Bad Decisions, Carlota Flaneur o Da Souza són alguns dels artistes escollits.

Sons de ciutat

En aquesta iniciativa també hi col·laboren, entre d’altres, el Sónar, Taller de Músics, el Primavera Sound, el Conservato­ri Superior del Liceu... Els concerts se celebraran entre la tardor i la primavera. Tot començarà ben aviat, l’1 d’octubre, i s’acabarà el 31 de març. Les caixes enregistra­dores no acostumen a fer crits d’alegria en moltes d’aquestes dates, abans i després de la campanya de Nadal.

El primer tinent d’alcalde i la regidora de Comerç, els socialiste­s Jaume Collboni i Montserrat Batllarín, així com el comissiona­t d’activitats nadalenque­s, Oriol Martí, van detallar ahir que el principal objectiu de Sons de ciutat no és cap altre que ajudar a preservar el model comercial de Barcelona, donar suport a les botigues de sempre en la seva molt dura competènci­a amb les plataforme­s digitals i donar un cop de mà principalm­ent als eixos de barri.

“Estem en moments d’incertesa econòmica, i quan hi ha aquesta incertesa la gent necessita una mica de confiança”, va subratllar el mateix tinent d’alcalde Collboni en la presentaci­ó de la iniciativa, al mercat de la Boqueria, on es va improvisar el primer recital.

En realitat Sons de ciutat és la versió ampliada i estesa de la iniciativa ja muntada l’any passat sota el nom L’executiu municipal entén que aquella idea va tenir finalment molt bons resultats. En aquesta ocasió també es posarà l’accent a la tardor i la primavera.

Durant el període de Nadal, els concerts se celebraran de dijous a diumenge en horari de matí i tarda, i les actuacions de tardor i primavera es podran escoltar els dissabtes al migdia. L’àrea municipal de promoció econòmica entén que aquest tipus d’iniciative­s contribuei­xen a dinamitzar l’economia i el comerç d’una manera definitiva.

L’objectiu és promociona­r principalm­ent els eixos de barri i les botigues de sempre

 ?? César Rangel ?? La Boqueria va acollir una mostra de la iniciativa
César Rangel La Boqueria va acollir una mostra de la iniciativa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain