La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Saló Nàutic creix fins al moll de la Marina Port Vell

La seixantena edició de l’esdevenime­nt vol superar els 55.000 visitants entre el 12 i el 16 d’octubre

- JosE Polo

El Saló Nàutic Internacio­nal de Barcelona celebrarà la seva seixantena edició creixent. La fira més important del sector de les embarcacio­ns a Espanya sumarà el moll de la Marina Port Vell als tradiciona­ls de la Fusta i Espanya, va explicar ahir l’organitzac­ió de l’esdevenime­nt, que es durà a terme entre el 12 i el 16 d’octubre. L’objectiu que tenen és superar els 55.000 visitants entre compradors i aficionats.

“Hem aconseguit el rècord amb nombre de vaixells i expositors dels últims anys”, va celebrar el president de l’esdevenime­nt, Luis Conde. En aquest sentit, comptarà amb la presència de 700 embarcacio­ns i 182 seran a l’aigua com a mostra flotant. Hi haurà 28 catamarans exposats. Les empreses i entitats que mostraran els seus atractius són 221, i la superfície expositiva que ocuparan és de 21.000 m2. Es tracta d’un creixement d’un 40% en espai i d’un 22% en firmes.

El director del saló, Josep Antoni Llopart, va explicar que la fira d’aquest any s’ha pensat amb la intenció de preparar-se per al “creixement dels propers anys”. Confien, entre altres factors, en l’“impuls” que pot generar l’organitzac­ió de la Copa de l’Amèrica a Barcelona el proper any 2024. “El saló té present la

Copa de l’Amèrica”, va dir el director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), Ignasi Armengol. “El Nàutic és la primera oportunita­t d’explicar bé què és” la competició, va afegir el responsabl­e d’una institució que s’està implicant per fer que la gran cita vagi tan bé com sigui possible. Així doncs, la Copa de l’Amèrica no faltarà en el pròxim Nàutic.

Llopart va remarcar la incorporac­ió de l’Innovation Dock, l’enclavamen­t destinat a “potenciar el desenvolup­ament, donar visibilita­t a les empreses emergents i donar suport a la transició ecològica”. En aquest punt s’hi mostraran embarcacio­ns híbrides, elèctrique­s i propulsade­s per hidrogen. També fabricades amb materials reciclable­s. “Volem generar oportunita­ts de negoci entre l’ecosistema innovador i els fabricants”, va afegir el director. Quinze firmes de nova creació, de set països, han estat escollides entre 200 per un comitè tècnic per participar en el saló. “La sostenibil­itat ha arribat per quedar-se i el sector nàutic no es quedarà enrere”, va insistir el president, Luis Conde.

L’esdevenime­nt recupera la Nit de Nàutica, la gran festa del sector, després de la covid. També es programara­n activi

Un total de 700 embarcacio­ns seran exposades, amb una mostra flotant de 128 vaixells

El Saló Nàutic és una bona oportunita­t per explicar bé què és la Copa de l’Amèrica

tats com fer sortides a alta mar o provar embarcacio­ns tradiciona­ls. Hi haurà un espai gastronòmi­c que comptarà amb actuacions de música en directe.

D’altra banda, s’ha creat un programa específic destinat a uns 300 visitants, d’àmbit nacional i internacio­nal, que l’organitzac­ió ha detectat que venen amb intenció clara de comprar.

La iniciativa per promoure les vendes està enfocada a possibles compradors d’“eslora mitjana o superior”.

El saló arriba en un context en què hi ha hagut un descens de les vendes de les embarcacio­ns d’esbarjo d’un 17% respecte a l’any passat. “La demanda continua sent-hi, és un problema d’oferta”, va descriure el secretari general de l’Anen, la patronal del sector, Carlos Sanlorenzo. Un dels motius són els problemes per poder fabricar motos d’aigua, entre altres embarcacio­ns. I és que la crisi de subministr­aments i la guerra a Ucraïna també estan afectant el món de la nàutica.

En aquest sentit, Luis Conde va destacar que malgrat aquest descens s’està a nivells del 2019. “No ens hem de posar nerviosos, l’explosió de l’any passat va ser excepciona­l”, va dir el president del saló, amb referència a l’auge de les pràctiques marítimes en un context de la pandèmia de la covid, en què es premiava la seguretat sanitària. ●

 ?? Barcel nelrela ?? Els protagonis­tes de la presentaci­ó del Saló Nàutic ahir
Barcel nelrela Els protagonis­tes de la presentaci­ó del Saló Nàutic ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain