La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau denuncia una campanya mediàtica de “difamació” de Barcelona

- REdaccIó

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat a través dels seus comptes d’Instragram i Telegram els mitjans que difonen la idea que només hi ha “violència a Barcelona” i ha retret a les television­s haver dedicat “hores i hores” a la mort d’un jove i als actes vandàlics de dissabte a la nit durant les festes de la Mercè.

L’alcaldessa ha destacat l’“èxit” de la festa major, de què han gaudit més d’un milió de persones que “empetiteix­en encara més la minoria que ha fet destrosses”. Així mateix, ha lamentat la mort violenta d’una persona durant les festes i els actes de vandalisme que hi va haver dissabte a la nit.

Colau considera que “no s’entén que una mort i actes vandàlics d’una nit a Barcelona generin hores i hores de televisió repetint i instal·lant la idea de “violència a Barcelona”, i obviant que la mateixa setmana hi ha hagut sis assassinat­s més a Catalunya”. “Llavors, per què les notícies diuen que només Barcelona té un problema de violència?”, es pregunta. L’alcaldessa conclou amb un prec: “Ja n’hi ha prou de difamar Barcelona!”.

Els comentaris de l’alcaldessa van trobar la ràpida reacció del grup municipal de Junts, que li va retreure la “falta de cultura democràtic­a per criticar els mitjans de comunicaci­ó que informen dels actes vandàlics” i la mort per un presumpte apunyalame­nt durant la Mercè. “Matar el missatger sempre és una mala política”, va valorar el portaveu de Junts, Jordi Martí.

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, va lamentar l’actitud “defensiva” del govern municipal. “És com si tothom els ataqués o difamés”, va dir el líder republicà, que considera que l’alcaldessa Colau està “interessad­a que la demonitzin”.

Per la seva part, Luz Guilarte (Ciutadans) va qualificar d’“inapropiad­es” les paraules de l’alcaldessa perquè “que Barcelona sigui notícia per la insegureta­t només és responsabi­litat de Colau, del PSC i dels seus socis”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain