La Vanguardia (Català-1ª edició)

Shakira: els problemes creixen Encara no hi ha acord amb Piqué i serà processada per sis delictes fiscals

-

Quan Shakira jugava al gat i la rata amb la premsa espanyola en dates prèvies al Nadal del 2010, ningú hauria previst un escenari tan aclaparado­r com el que ara l’envolta. La seva morbosa amistat amb el defensa del FC Barcelona Gerard Piqué era només un “waka-rumor” que li havien “waka-adjudicat”, deia juganera en roda de premsa fent un joc de paraules amb l’himne del Mundial de Sud-àfrica, del qual va ser protagonis­ta. Diem “morbosa” perquè llavors Shakira encara no havia trencat formalment amb Antonio de la Rúa, fill de l’expresiden­t de l’Argentina. Aquell intens estiu futbolísti­c del 2010 ens va donar el petó en directe d’Iker Casillas a Sara Carbonero i va plantar la llavor de la relació més mediàtica que ha viscut Barcelona en dècades. Avui no en queda sinó runa.

L’horitzó vital de Shakira entreveu jutjats. Un sembla inexorable: la jutgessa titular del jutjat d’instrucció número 2 d’Esplugues de Llobregat acaba d’acordar obertura de judici oral per sis delictes contra la Hisenda Pública als exercicis 2012, 2013 i 2014 i que afecten la declaració de l’IRPF i l’impost sobre el patrimoni. El ministeri públic li demana vuit anys de presó i multa de 23,8 milions. No és cosa fútil.

Però aquest no és l’únic maldecap relacionat amb advocats –i en el pitjor dels casos, jutges i bancs dels acusats– que plana sobre l’artista. La disputa per la guarda i custodia i el futur immediat d’en Milan i en Sasha, els fills que té en comú amb Gerard Piqué, continua sense resoldre’s després d’un estiu negre de reunions, propostes, canvis de guió, custòdia alternativ­a i un refredamen­t glacial de la relació. Pel que sabem, fins ara poc han canviat les posicions de l’una i l’altre: Shakira pretén emportar-se els nens amb ella a Miami, on reprendrà la seva carrera musical, i Piqué s’hi nega: en Milan i en Sasha han de continuar a l’entorn on

Amb el judici per evasió n’hi podria haver un altre per la custòdia dels fills

Els advocats de Piqué i la cantant es van veure ahir després de dotze dies estan arrelats i l’únic que han conegut.

Paral·lelament, en una entrevista concedida a la revista ELLE, la cantant va remarcar que al seu dia ja es va sacrificar per establir-se a Barcelona.

Ahir el futbolista i els seus advocats, Ramón i Paola Tamborero, estaven citats al despatx de la part contrària. L’objectiu principal era reprendre la negociació en el punt que va quedar després de la sonada espantá del jugador del Barça fa dotze dies, quan va abandonar la taula de reunió al bufet del seu lletrat fart de tantes dilacions.

L’almanac va voler que el mateix dia sabéssim la interlocut­òria d’obertura de judici oral contra Shakira, per aquest motiu la congregaci­ó de mitjans davant del despatx de Pilar Mañé, advocada matrimonia­lista que representa la cantant, va ser una cosa poques vegades vista per la lletrada.

La citació, a la qual Shakira no estava previst que anés, es va celebrar, si bé de manera heterodoxa: Mañé va sortir de l’edifici cap a les 13.30 hores, es va excusar davant la premsa i va agafar un taxi per desaparèix­er en el trànsit barceloní d’hora punta. No va tornar fins ben entrada la tarda i només va dir que la negociació continua. Efectivame­nt, l’estira-i-arronsa entre les dues parts ha marcat avui una fase més. No s’ha trencat sinó que, en principi, es prolongarà el temps necessari per evitar el que ni Shakira ni Piqué volen: veure’s en un banc dels acusats per un tema tan delicat com la guarda i custòdia dels seus fills. Malgrat que les perspectiv­es no eren falagueres en aquests moments, els advocats de les dues parts continuen polint punts de trobada. ●

Després d’un estiu negre de discussion­s, ara només hi ha un clima glacial entre ella i el futbolista

Més info#$a%i& A 'C()(M*A

 ?? Xavier Core / AP ?? Suposat delicte. eu i .
Xavier Core / AP Suposat delicte. eu i .
 ?? Miquel González / Shooting ??
Miquel González / Shooting
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain