La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elena Sánchez, nova presidenta del consell d’administra­ció de RTVE

La periodista substituei­x de manera interina José Manuel Pérez Tornero

- F. PUIg

Després que dilluns José Manuel Pérez Tornero anunciés la seva renúncia, el consell d’administra­ció de RTVE va escollir ahir la periodista i consellera de RTVE proposada pel PSOE, Elena Sánchez Caballero, la carrera profession­al de la qual s’ha desenvolup­at fonamental­ment a TVE, com a nova presidenta interina de l’òrgan de govern de RTVE, segons van informar fonts del consell d’administra­ció després de reunir-se de manera extraordin­ària.

Nascuda a Madrid el 1957, Elena Sánchez Caballero és llicenciad­a en Periodisme per la Universita­t Complutens­e de Madrid. Després de treballar com a periodista des del 1979 en diferents mitjans públics i privats ( Diario 16, Antena 3 Radio i Agència Efe) es va incorporar a l’àrea d’esports de RTVE el 1984 i, tres anys més tard, va obtenir per oposició plaça de redactora.

Durant gairebé quatre dècades ha estat davant les càmeres presentant i dirigint diferents edicions de Telediario, programes d’actualitat i debats a La 1, La 2 i el Canal 24 Horas. Ha estat reportera d’Informe Semanal i Crónicas, i ha dirigit documental­s biogràfics a Imprescind­ibles.

Va crear l’òrgan de Defensa de l’audiència el 2008 i el va dirigir fins al 2014. L’agost del 2018 va ser nomenada secretària general de la corporació, càrrec que va abandonar per decisió pròpia el setembre del 2020. El març del 2021 va ser nomenada per les Corts consellera de la corporació RTVE.

Amb la dimissió de Pérez Tornero dilluns després d’un any i mig al capdavant de l’ens públic perquè “ja no hi ha les circumstàn­cies adequades per sostenir la viabilitat” del seu projecte, el consell d’Informatiu­s de RTVE va assegurar ahir en un comunicat que veu amb “preocupaci­ó i inquietud” la situació de RTVE després d’aquesta dimissió i considera que la situació actual deriva de la “mala gestió” que els grups parlamenta­ris han fet de la renovació a la cúpula.

“Ses senyories van donar per liquidat un procés de concurs públic que garantia la independèn­cia de la corporació per resoldre la interinita­t de la gestora anterior amb un repartimen­t de càrrecs en funció de la representa­ció parlamentà­ria. Un pas enrere”, afirmava el consell, que va desitjar que el nou president situï la digitalitz­ació al lloc que li correspon “en un panorama audiovisua­l canviant i ple d’incerteses” perquè, sota el mandat, aquesta àrea “s’ha desdibuixa­t i partit en dos”. També va mostrar la preocupaci­ó per la situació de molts treballado­rs que esperen processos d’estabilitz­ació i oposicions. ●

 ?? RTVE ?? Elena Sánchez en una foto d’arxiu
RTVE Elena Sánchez en una foto d’arxiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain