La Vanguardia (Català-1ª edició)

La incidència de la covid torna a pujar, però la pressió sanitària es manté baixa

-

La incidència de la covid torna a pujar. Les xifres del ministeri de sanitat ja indicaven divendres el canvi de tendència, que es confirmava ahir. tot i això, la pressió sobre els centres sanitaris es manté mínima.

La incidència a espanya ha pujat a 141,7 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies (iA14), cinc punts més que divendres. cal pensar que es tenen en compte els majors de 60 anys i només es consideren els casos que arriben al metge, més greus o hospitalit­zacions. entre els majors de 80 anys, la incidència supera els 196 casos.

el dia 20 la incidència general havia baixat a 129, un descens que durava des del 15 de juliol, en la davallada de l’última onada, la setena per a alguns, la que ja no va comptar per a gaires. Ara, el repunt podria marcar l’inici d’una nova onada, que els experts ja esperaven per a aquesta tardor.

tot i això, caldrà veure si es confirma l’augment de casos, perquè la setmana passada va ser més gran que els últims dies. segons les dades de sanitat, s’han notificat 8.700 casos des de divendres, menys que entre dimarts i divendres (10.300) però una miqueta més que una setmana enrere.

L’ocupació de llits hospitalar­is per covid és molt baixa, d’un 1,9% en les plantes i un 1,6% a les ucis. Puja unes dècimes respecte a divendres, però encara és una mica inferior que fa una setmana. Ahir hi havia 2.332 hospitalit­zacions, 143 a les ucis, 14 més que divendres. el dia 20 encara eren 159. La mortalitat en els últims set dies és de les més baixes: 37 defuncions.

el grup d’anàlisi de l’epidèmia biocomsc va assenyalar que les dades de catalunya marquen “una estabilitz­ació de la circulació del virus”, i adverteixe­n que la detecció en els cAP i centres sentinelle­s apunten a “una circulació constant de cara a finals de mes”. Aquestes setmanes es veu un lleu augment de les baixes per infeccions respiratòr­ies, però segons els analistes cal esperar que comenci l’octubre per veure si hi ha canvis significat­ius de tendència en l’epidèmia. segons el Departamen­t de salut, hi ha hagut 3.218 casos de covid diagnostic­ats en els últims set dies i 503 de grip. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain