La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hollywood Boulevard s’instal·la al Paral·lel

L’Apolo acull l’estrena a Espanya del musical ‘Pretty woman’

- Magí Camps

Quan algú arriba a Hollywood, acostuma a perseguir un somni. Un somni que moltes vegades es converteix en un malson i d’altres, poques, es produeix el miracle. La Vivian també té el seu somni, però de moment sobreviu a Hollywood Boulevard, on cada noia que busca clients té el seu espai entre les estrelles del cinema que brillen sobre la vorera. Aquesta Ventafocs contemporà­nia veurà aparèixer un dia un broker, Edward Lewis, que la farà viure un parèntesi luxós fins que la limusina es tornarà a convertir en carbassa. Per sort, hi haurà final feliç, i no només ell anirà al seu rescat, sinó que ella també el rescatarà del sòrdid món de les finances.

És la història de Pretty woman, la pel·lícula de Garry Marshall, amb Julia Roberts i Richard Gere, que es va estrenar el 1990 i que cada vegada que s’emetia per televisió abans de l’arribada de les plataforme­s batia rècords d’audiència. Ara, per obra i gràcia de J.F. Lawton (guionista del film) i Garry Marshall, la història de la Vivian i l’Edward s’ha convertit en un musical, estrenat a Broadway el 2018, que ahir va arribar al teatre Apolo de Barcelona i va convertir el Paral·lel en Hollywood Boulevard. No hi falta la cançó de Roy Orbison que dona títol a l’obra, i per a l’ocasió ha estat Bryan Adams qui ha compost les cançons que, sobre l’escenari, ens expliquen aquesta història.

A l’estrena d’ahir a Espanya – la pròxima temporada anirà a

Madrid–, els fans de la pel·lícula no hi van trobar a faltar res i van veure les cèlebres escenes del cel·luloide sobre l’escenari de l’Apolo: el collaret, l’òpera, el paraigua i l’espectacul­ar escena de la transforma­ció, La noche ideal. Però la producció d’aquest musical afegeix, tres decennis després, la lògica actualitza­ció d’alguns elements i, sobretot –insisteix l’equip–, l’empoderame­nt de la dona. “No és ell qui la salva a ella, sinó que és ella qui l’acaba salvant a ell”, subratlla la protagonis­ta, Cristina Llorente.

Al costat de la Vivian és Roger Berruezo qui dona vida a Edward Lewis, el solvent actor de musicals que es va poder veure en la temporada anterior protagonit­zant Company al mateix escenari. Rubén Yuste és el carismàtic director de l’hotel, que exerceix de fada bona d’aquesta història perquè tot acabi bé, i Erika Bleda, l’amiga de la Vivian.

La producció de Veniu Fama està dirigida per Carline Brouwer, que ja ha estrenat aquest mateix muntatge a Milà, i el director musical és Arnau Vilà, amb sis músics en directe amagats al majestuós escenari canviant, que ara és Hollywood Boulevard, ara és l’hotel, ara la llotja de l’òpera i l’escenari on es representa La Traviata...

Testimonis d’aquest conte de fades que va començar ahir al Paral·lel van ser el Mago Pop, Josep Maria Pou, Elena Gadel, Gisela, Tània Sarrias, Ramon Miravet i altres rostres populars. ●

“No és ell qui la salva a ella, sinó que és ella qui l’acaba salvant a ell”, diu Cristina Llorente

 ?? LV ?? La Vivian i els seus companys a Hollywood Boulevard
LV La Vivian i els seus companys a Hollywood Boulevard
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain