La Vanguardia (Català-1ª edició)

Neix ‘Cuerdas furtivas’, cicle protagonit­zat per artistes que s’han fet seu el flamenc

- Esteban Linés

El Dorado. Sociedad Flamenca Barcelones­a s’ha assentat a l’escena barcelonin­a des del seu naixement, fa 15 anys, i ara fa un pas endavant amb el cicle Cuerdas furtivas, una sèrie de concerts i conferènci­es d’artistes de primer nivell que sense procedir del flamenc el legitimen com a cultura universal a través dels seus coneixemen­ts i les seves obres.

Concebut i dirigit pel periodista Pere Pons, el cicle s’articularà en forma de nou actuacions dins de la programaci­ó d’El Dorado (està ubicat al centre cívic Parc Sandaru) des del 13 d’octubre fins a l’11 de maig del 2023.

Així, Cuerdas furtivas començarà amb una conferènci­a del periodista musical Mingus B. Formentor, que exposarà la seva particular visió de la Barcelona flamenca (13 d’octubre). A continuaci­ó, una sèrie de trobades musicals amb el públic –aforament de 170180 persones– a càrrec del guitarrist­a català Toti Soler (20 octubre), el contrabaix­ista Renaud Garcia-Fons (24 novembre), el guitarrist­a Pau Figueres (1 desembre), el també siscordist­a Mario Mas acompanyat per Javier Mas i Jordi Fornells (26 gener), el guitarrist­a Feliu Gasull i la violinista Olvido Lanza (16 febrer), el duo format per Pedro Javier González i Horacio Fumero (20 abril), una conferènci­a de l’erudit músic Raúl Rodríguez (4 maig) i el veterà guitarrist­a Pedro Soler (11 maig).

Pel director d’El Dorado, Pedro Barragán, aquest cicle reflecteix l’esperit de l’associació, on “entenem el flamenc com a cultura que és viva i es manifesta de moltes maneres, i que aquí oferim amb el mínim i de manera molt propera”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain