La Vanguardia (Català-1ª edició)

Caixa o faixa en un mes

Xavi afronta l’intens calendari sense poder fer les rotacions que voldria per les baixes en defensa: l’última, Bellerín

- OrIol Dotras

El futbol de clubs fa una accelerada a l’octubre. Abans de donar pas a l’insòlit Mundial de Qatar en plena tardor, les lligues domèstique­s atapeeixen el calendari per tal d’espreme’l al màxim. En el cas dels equips que disputen competicio­ns europees, com el Barça, encara s’intensific­a més. Les pròximes cinc setmanes i mitja els blaugrana jugaran partits cada tres dies: un total de dotze. Ho faran sentint una pressió impròpia en aquest punt de la temporada i amb més problemes dels que caldrien.

L’aturada de seleccions ha estat indigesta per a l’equip de Xavi. Si els primers mesos de competició des del club podien plantar cara perquè tenien la infermeria pràcticame­nt buida, ara els problemes se li comencen a acumular al tècnic de Terrassa, sobretot en defensa.

Després de les baixes sensibles de dos fixos a la rereguarda com Ronald Araújo i Jules Koundé representa­nt els seus països, ahir hi va haver un nou contratemp­s en una demarcació maleïda com és la del lateral dret. Héctor Bellerín va sentir una punxada al soli de la cama esquerra durant l’entrenamen­t fent un exercici d’acceleraci­ó i va haver de parar. Avui se sotmetrà a més proves mèdiques que determinar­an l’abast de la lesió.

El futbolista de Calella és dubte per al partit de Lliga de dissabte a Mallorca. En cas de confirmar-se la seva absència, el lateral dret es quedaria sota mínims. Tres dels quatre futboliste­s utilitzats per Xavi en aquesta demarcació aquesta temporada (Araújo, Koundé i Bellerín) no estan disponible­s i Sergi Roberto, el quart home, conviu amb unes molèsties al tendó d’Aquil·les que li impedeixen de

Mallorca – Barcelona Inter de Milà – Barcelona Barcelona – Celta Barcelona – Inter de Milà Reial Madrid – Barcelona Barcelona – Vila-real Barcelona – Athletic Club Barcelona – Bayern M. València – Barcelona V. Pilsen – Barcelona FC Barcelona – Almeria Osasuna – Barcelona 1 oct. 4 oct. 9 oct. 12 oct. 16 oct. 19 oct. 23 oct. 26 oct. 30 oct. 1 nov. 6 nov. 9 nov.

rendir al cent per cent.

Tot això a menys d’una setmana que el Barça es jugui el ser o no ser a l’elit europea. La derrota a Munic obliga el conjunt català a jugar-se amb l’Inter de Milà la segona plaça del grup que donarà accés als vuitens de final. La Champions no dona treva ni entén de temps d’adaptació, de manera que contra els italians ja es pot parlar d’una final anticipada a doble partit. Tot el que no sigui sumar almenys quatre punts d’aquells enfrontame­nts (el primer al Giuseppe Mezza, una setmana més tard a l’Spotify Camp Nou) implicarà patir per passar ronda.

Tampoc no hi haurà treva a la Lliga. Just després del segon enfrontame­nt contra l’Inter tocarà pensar en el Reial Madrid, que fins ara només coneix la victòria. Mostrar una bona imatge i treure una cosa positiva del Bernabeu seria una injecció de moral per a la plantilla blaugrana. Altres matxs exigents seran les visites a Mestalla i El Sadar o els partits a casa contra equips en forma com el Vila-real o l’Athletic de Valverde, sense oblidar que a la Champions League el Barça rebrà el Bayern abans de tancar la fase de grups contra el dèbil Viktoria Pilsen a la República Txeca. Aquest últim partit serà ja el novembre, com el de l’Almeria davant l’afició blaugrana i, finalment, el de l’Osasuna a Pamplona.

Durant aquest període Xavi no podrà recórrer al fons armari com hauria volgut. Les baixes en defensa limitaran les rotacions, tot i que es confia que Koundé arribi per al clàssic. També perd homes ideals per donar descansos com Memphis en atac (fora dels terrenys de joc almenys tres setmanes) o De Jong al mig del camp, tot i que l’absència d’aquest últim no s’hauria de prolongar més enllà d’una setmana. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain