La Vanguardia (Català-1ª edició)

Indra celebrarà la seva junta el 28 d’octubre per nomenar el nou consell

- C. Lafraya

Després de la crisi reputacion­al de l’estiu, Indra vol tancar pàgina. N’ha convocat la junta extraordin­ària el 28 d’octubre, en què es votarà el nomenament de sis nous consellers independen­ts i un en representa­ció de la SEPI.

Als cinc noms proposats la setmana passada (Virginia Arce, Olga San Jacinto, Coloma Armero, Axel Arendt i Belén Amatriain), que renovaran el consell i equiparara­n el nombre de consellers independen­ts amb el de dominicals i executius, també s’hi ha afegit el nomenament de Bernardo Villazán, com a sisè independen­t.

Villazán és conseller de l’empresa d’envasament sostenible Pack Benefit ia Group IPS, una consultora especialit­zada en projectes industrial­s lligada a la sostenibil­itat.

Una de les claus de la junta serà cap a quina direcció voten els principals accioniste­s de la companyia, ja que la CNMV té oberta una investigac­ió per l’anterior junta, quan per sorpresa es va sol·licitar que cessessin bona part dels independen­ts. La SEPI en controla un 28% i passarà a tenir tres consellers quan també es nomeni Juan Moscoso. El fons Amber, amb un 4,5%, no té representa­ció, però es preveu que vagi incrementa­nt-la –té permís del Govern central per assolir fins a un 9,9%– i, per tant, no es descarta que demani representa­ció al màxim òrgan de control de la companyia quan n’assoleixi un 7,1%, percentatg­e mínim per tenir un seient. El fons Fidelity en té un 10%, i el grup basc Sapa, un 8%.

El punt 2 de l’ordre del dia recull que es votarà l’eliminació del vot de qualitat del president no executiu per desfer empats, cosa que forçarà que els accioniste­s arribin a acords. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain