La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Parlament reclama el traspàs de Rodalies abans que s’acabi l’any

- Àeix Tr Iañcía

Si en una cosa està d’acord la majoria parlamentà­ria a Catalunya, és que cal traspassar el servei de Rodalies, però les diferèncie­s rauen en com s’ha de fer: de manera “integral” i “total” o traspassan­t els recursos necessaris i la titularita­t d’algunes infraestru­ctures.

El compromís aconseguit ahir en les votacions de les propostes de resolució del debat de política general al Parlament aglutina formacions implicades directamen­t en la qüestió. D’una banda, la Cambra catalana va tirar endavant una iniciativa d’ERC i Junts que proposa que el Departamen­t de Vicepresid­ència, Polítiques Digitals i Territori negociï amb el

Ministeri de Transports assumir, abans que s’acabi l’any, “la gestió integral dels serveis a través de Ferrocarri­ls de la Generalita­t, així com la titularita­t de les infraestru­ctures del sistema ferroviari català necessaris per poder deixar-los”. La proposta va ser aprovada, tot i el rebuig del PSC, Vox, Cs i el PP.

I els socialiste­s també van tirar endavant una iniciativa semblant, però menys ambiciosa: el traspàs econòmic i només de les infraestru­ctures que “es puguin segregar”. Va rebre el suport dels comuns, la CUP i Vox, i l’abstenció d’ERC i Junts.

Els socialiste­s també van aconseguir aprovar, amb Junts i l’abstenció d’ERC, una iniciativa que insta el Govern a reprendre les converses amb la Moncloa per ampliar i “transforma­r” l’aeroport de Barcelona en “un veritable hub interconti­nental”, respectant el medi ambient. I els comuns també en van tirar endavant una

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain