La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les empreses de moto compartida reclamen una regulació nova

- David Guerrero

El descontent­ament s’escampa entre els operadors de motos de lloguer per minuts. El repartimen­t equitatiu de prop de 7.000 llicències fet a Barcelona entre una desena de companyies el 2020 no va complir les expectativ­es del sector des del primer moment i, a mesura que passa el temps, creix l’enuig.

“Estem vivint una desacceler­ació fruit de la falta d’una bona regulació”, lamenten des d’una de les empreses que opera a la capital catalana. Amb les 632 motos que cada operador pot desplegar com a màxim, a ningú li surten els números. A més, els processos judicials oberts i les irregulari­tats que Competènci­a ha detectat per part d’algunes empreses han enrarit encara més l’ambient en una de les modalitats que està cridada a tenir un paper central en la mobilitat urbana.

Davant el fracàs del model vigent a dia d’avui, l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) treballa des de principis d’any en la redacció d’una nova regulació que inclogui tant la capital catalana com els municipis limítrofs i sigui més satisfactò­ria per a tots els implicats.

Els responsabl­es de redactar la nova normativa es van reunir ahir a l’AMB amb representa­nts de diversos operadors. Hi eren presents Cooltra, Yego, Acciona, Seat Mó, Movo (Cabify)... Tots van reclamar que s’accelerin els treballs per definir la regulació metropolit­ana i van traslladar les seves idees a una administra­ció que encara no té clar cap element de la futura

L’AMB escolta el sector per elaborar una normativa que arregli els problemes de l’actual

normativa, especialme­nt complexa a causa de la gran extensió que inclourà. El quid de la qüestió és si l’administra­ció metropolit­ana tornarà a cometre el mateix error i obrirà el concurs a nombrosos operadors o apostarà per un nombre més reduït, com sol·liciten des del sector.

Per davant encara queden diverses taules de treball i tot està obert, igual que el calendari, tot i que difícilmen­t serà abans de les eleccions municipals. Aleshores sí que s’espera estrenar el Bicing metropolit­à. Mentrestan­t, els patinets continuen aparcats en espera d’una regulació que previsible­ment també serà metropolit­ana. ●

 ?? Ana Jiménez ?? Una moto compartida aparcada a l’Hospitalet
Ana Jiménez Una moto compartida aparcada a l’Hospitalet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain