La Vanguardia (Català-1ª edició)

Viatge als vuitanta, spaghetti western i Branagh transforma­t en Johnson

Selecció de les millors sèries de l’octubre

- FraNcesc Puig

Aquest octubre ve marcat per l’inici de la recta final de The walking dead: els últims vuit episodis de la sèrie que ha revitalitz­at el gènere dels zombis es comencen a emetre dilluns vinent al canal Fox. Els fans no cal que es preocupin, que hi ha preparades diverses seqüeles a més de les que ja han vist la llum. Però zombis al marge, el mes porta altres novetats, amb diversos viatges als anys vuitanta, sèries basades en casos reals, una revitalitz­ació de l’spaghetti western i un Kenneth Branagh transforma­t de manera sorprenent en Boris Johnson.

E EMIGA DEL PUEBLo Filmin

(dia 4) Thriller finlandès rodat entre Hèlsinki i Barcelona que segueix la reportera Katja Salonen, que després d’escriure un article crític sobre el jugador més famós de Finlàndia i una fosca trama de criptomone­des es veu involucrad­a en un remolí de mentides, enganys i abús de poder. Amb la presència dels catalans Raül Tortosa, Aina Clotet i Lluís Altés al repartimen­t.

CA DY Disney+

(12)

Minisèrie sobre un crim real, de la qual Jessica Biel és protagonis­ta i productora executiva. Candy Montgomery és una mare i mestressa de casa dels anys vuitanta que ho ha fet tot a la perfecció:

A dalt a l’esquerra &T'is is (n)land’* a la dreta &T'at dirty +la,- +a)’* i so+re aquestes l.nies/ &0'antaram’

un bon marit, dos fills, una bona casa, una acurada planificac­ió i execució de certes transgress­ions. Però la seva rutina es trenca quan una relació extramarit­al la porta a cometre un assassinat.

THE WATCHER Netflix

(13)

Naomi Watts i Bobby Cannavale protagonit­zen la nova sèrie creada per Ryan Murhpy, en què una parella que arriba a una nova residència serà assetjada per un estrany que els envia cartes sinistres. L’assetjador es fa anomenar el vigilant i sembla obsessiona­t amb la casa i que els nous habitants l’abandonin. Inspirada en la història real d’una casa de Nova Jersey.

13) Homenatge als spaghetti western que segueix l’enfrontame­nt entre Arthur McCoy, un xèrif incorrupti­ble amb un passat turbulent, i Red Bill, un infame i solitari caçarecomp­enses conegut per decapitar les seves víctimes i posar els caps en una bossa negra bruta. Rodada a Almeria, la sèrie capta l’essència del gènere per revolucion­ar-lo i actualitza­r-lo per a un públic contempora­ni.

TV+ (14) Protagonit­zada per Charlie Hunnam i basada en la novel·la homònima, la sèrie narra els passos d’un fugitiu anomenat Lin Ford que busca perdre’s en la vibrant i caòtica Bombai dels vuitanta. Allà intenta que els problemes dels quals fuig no el persegueix­in però quan s’enamora d’una enigmàtica dona, Karla, ha de triar entre la llibertat o l’amor i les complicaci­ons que comporta.

Plus+ (31) Drama coescrit i dirigit per Michael Winterbott­om i protagonit­zat per Kenneth Branagh sobre els tumultuoso­s primers mesos de Boris Johnson com a primer ministre del Regne Unit. La sèrie se submergeix en els passadisso­s del poder, mentre Johnson lluita amb l’impacte a la Gran Bretanya de la primera onada del coronaviru­s, el Brexit i una vida personal i política assolada per la controvèrs­ia. ●

THIS IS E GLA D Movistar

 ?? Stefano C. Montesi / AMC+ ?? THAT DIRTY BLACK BAG AMC+ (
Stefano C. Montesi / AMC+ THAT DIRTY BLACK BAG AMC+ (
 ?? Apple ?? SHA TARAM Apple
Apple SHA TARAM Apple
 ?? Movistar P/US+ ??
Movistar P/US+

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain