La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’OBC, amb llum a la mirada

El públic de L’Auditori dona una benvinguda calorosa a Ludovic Morlot

- Maricel chavarría

L’Auditori feia olor de nou ahir a la nit, a l’inici de temporada de l’OBC. Ludovic Morlot, flamant titular de l’orquestra, complia amb diligència al podi i mantenia la brillantor a la mirada i certa aura d’home del moment. Però també tornava a l’orquestra, després d’una excedència de més d’un any, el fabulós concertino romanès Vlad Stanculeas­a. I la combinació es va fer notar: hi va haver sintonia, passió i cura.

“Oh, sí, sabia que quan tornés tot aniria més bé. I el director ens està deixant treballar, està molt bé”, deia el jove romanès quan va acabar. Després dels quatre minuts d’aplaudimen­ts del públic, Morlot també sortia exultant a celebrar l’estrena.

Serà que té àngel, el mestre francès.

Cert és que, després d’una incandesce­nt Let me tell you de l’escandinau Hans Abrahamsen, que per sort la soprano Audrey Luna no va arribar a cancel·lar (no es trobava gaire bé), la Simfonia número 4 de Mahler va deixar veure certes costures a l’encara recent entesa orquestral.

Però al tercer i passional moviment, poca gent es va resistir a les cordes mahleriane­s abrasadore­s. O a l’angelical veu de la soprano Carolyn Sampson, que va sortir després en escena com un ésser de llum –ja entro en la simfonia des del principi”, deia a La Vanguardia–, com al nou oboè solista, Rafael Muñoz, que Morlot el va premiar destacant-lo davant del públic.

Així comença aquesta aventura –es repeteix avui i demà–, que potser tindrà menys poesia que amb Kazushi Ono. Però si el que necessita l’orquestra és qui l’arreli a terra, aquesta batuta podria ser Morlot.

El mestre francès, amb destacada trajectòri­a a la Simfònica de Seattle, sona a cavall guanyador. Àgil i dinàmic –així s’aconseguei­xen cinc Grammy a l’Amèrica de les oportunita­ts–, sembla que està preparat per a les crítiques.

La plana major dels compositor­s locals van voler ser presents: de Benet Casablanca­s a

Sintonia i passió amb el concertino Vlad Stanculeas­a, que tornava a Barcelona després d’una excedència

Joan Magrané, Agustí Charles, Bernat Vivancos i Raquel García-Tomás. I el director d’O Vos Omnes, Xavier Pastrana.

Entre les autoritats, ni el president del Govern ni la consellera ni l’alcaldessa. Però, al seu lloc, van ser benvinguts el tinent d’alcalde Jordi Martí i el secretari general de Cultura, Jordi Foz. A més d’Artur Mas, Ernest Maragall... la model Judith Mascó i el cònsol d’Alemanya. ●

 ?? ÀlEx Garc a ?? Ludovic Morlot al podi de l’OBC
ÀlEx Garc a Ludovic Morlot al podi de l’OBC
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain