La Vanguardia (Català-1ª edició)

David Bustamante: “‘Ghost’ és la història d’amor dels meus pares”

El cantant protagonit­za el musical de la pel·lícula al Tívoli

- Magí Camps

“Des dels 17 anys sé què és un fantasma; les mentides que he hagut de dir...”. Així s’expressa David Bustamante davant del repte de representa­r en Sam, el protagonis­ta de Ghost, en la versió musical que es presenta al teatre Tívoli. En Sam mor al principi de la història i apareix com un esperit per resoldre els problemes en què es veu embolicada la seva parella, la Molly, interpreta­da per Ana Dachs.

Bustamante ha hagut de fer classes d’interpreta­ció, però no va dubtar a acceptar la proposta de Silvia Montesinos, responsabl­e del guió i l’adaptació de les lletres, a més de ser la directora resident. “Després de 25 anys de carrera, continuar aprenent és molt bonic”, continua Bustamante. “Un musical té poc a veure amb un concert. Als concerts em vesso en el públic, aquí és cap a dins, cap al personatge. No hi ha cap artista més complet que el del teatre musical”.

El sí del cantant va ser immediat. “De fet, la meva mare va decidir per mi”, diu de broma, perquè la seva vida ha estat molt vinculada a la pel·lícula que van protagonit­zar Patrick Swayze i

Demi Moore el 1990: “Ghost és la història d’amor dels meus pares. I al vídeo de la meva primera comunió hi van posar Unchained melody. A més, hem tingut un gosset que es deia Ghost i una gosseta que es deia Molly”, explica el cantant.

Ara assegura que no podria renunciar al teatre musical, que vol alternar amb els seus concerts, però reconeix que el seu aterratge no va ser fàcil: “Però ja no soc un principian­t, ja he fet 150 funcions. Vaig tenir molta por fins al dia de l’estrena, i des d’aleshores ho estic gaudint, però continuo tenint nervis, nervis dels bons”.

Bustamante explica una anècdota de la seva filla: “Al principi no entenia per què ens posàvem a cantar, i li vam haver d’explicar que era un musical”. Però no ha pogut incloure al muntatge la seva cançó Devuélveme la vida que me la has quitado, tan apropiada amb l’argument: “No me la deixen posar perquè Montesinos és molt purista”, riu. En aquest espectacle, el cantant alterna el paper protagonis­ta amb Ricky Merino. El musical Ghost es podrà veure al teatre Tívoli de Barcelona fins al 27 de novembre. ●

“Ha estat molt dur, però és una aventura increïble”, afirma, sobre l’aprenentat­ge com a actor

 ?? Mané Espinosa ?? David Bustamante i Ana Dachs en la cèlebre escena del torn de terrissair­e
Mané Espinosa David Bustamante i Ana Dachs en la cèlebre escena del torn de terrissair­e

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain