La Vanguardia (Català-1ª edició)

“És un ridícul mundial” Jorge Vilda aviva el foc, no pensa dimitir i presenta una llista alternativ­a

- An ïs M r

En la setmana més difícil per al futbol femení espanyol, que ha de disputar un Mundial a Nova Zelanda i Austràlia d’aquí set mesos, el selecciona­dor Jorge Vilda no va apagar cap foc. Més aviat el va avivar denunciant “falta de claredat” per part de les 15 jugadores que fa nou dies van comunicar a la federació que no farien acte de presència a la concentrac­ió per raons de salut emocional. “Les que no valorin els mètodes o que creuen que estan perdent el temps, no mereixen ser aquí”, va resoldre Vilda, que, avalat per la RFEF, afronta aquesta nova etapa amb una llista alternativ­a per jugar els dos pròxims amistosos davant de Suècia i Estats Units. En la relació, el Reial Madrid és l’equip amb més representa­ció (10 jugadores). Del Barcelona només n’hi ha una: Núria Rábano, després de la baixa d’última hora de Salma Paralluelo per molèsties musculars.

En una roda de premsa extensa, Jorge Vilda va resoldre diverses incògnites. La primera és que no s’ha plantejat dimitir “perquè les jugadores, cada vegada que s’han expressat públicamen­t, han reiterat que no demanen que marxi, i a mi tampoc m’ho han demanat. Estic confús perquè no sé el que demanden”, va insistir.

La segona és que tampoc no compta amb Irene Paredes, capitana de la selecció, ni amb Jenni Hermoso. Les dues jugadores no es trobaven entre les signants del correu remès a Las Rozas. Però Paredes sí que va ser el cap visible al setembre, quan van sortir a la llum les queixes de les internacio­força per crear un nou equip, una selecció de la qual tots estiguem orgullosos”, va recalcar Vilda.

El 7 d’octubre la roja juga el partit davant de Suècia, tercera del món, a Còrdova. Quatre dies després, a El Sadar, davant de la campiona actual. La temuda selecció dels Estats Units. Són partits amistosos però importants, pel nivell de les dues seleccions, de cara a la preparació de la cita mundialist­a, en què tampoc no

El seleccion=dor Jorge Vild= v= oferir un= rod= de prems= = L=s Roz=s després de don=r = conèixer l= convoc=tòri= per =ls p=rtits =mistosos que disput=rà Esp=ny= d=v=nt de Suèci= i els EUA.

comptarà amb Alexia Putellas, que, independen­tment de la seva lesió, dona suport a la renúncia de les seves companyes. Vilda no va voler valorar si Espanya pot recuperar totes les internacio­nals per al Mundial, tot i que va suggerir que “el perdó pot ser un principi per reprendre el que hi havia en el passat”. Tampoc no va revelar si ha conversat amb elles. “Em centro en les que tenen ganes de venir. Demano respecte per a totes elles. I ho faig perquè veig que les 15 jugadores poden tenir l’interès que algú se sumi al seu moviment”, va sentenciar. A totes les que no han volgut presentar-s’hi, Vilda els va recomanar que “s’envoltin de la millor gent possible pel que fa a valors” i va alertar que “hi ha jugadores, en aquest grup, en etapes de formació. Deixar de venir pot suposar un pas enrere en la seva carrera”, va sentenciar.

En la nova llista de Vilda destaquen fins a sis futboliste­s que podrien debutar amb el combinat nacional: Enith Salón, Ana Tejada, María Méndez, Ane Azkona, Núria Rábano i Lucía Rodríguez. Aquesta última, la desena jugadora del Reial Madrid, va entrar quan es va confirmar la baixa de Sheila García, de l’Atlètic, també per lesió. ●

 ?? IoBarc locaono V od’ ?? Jorge Vilda !n "#$lic
IoBarc locaono V od’ Jorge Vilda !n "#$lic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain