La Vanguardia (Català-1ª edició)

La massa salarial del Barça creix un 27%

Els sous esportius passen de 518 a 656 milions per la reconstruc­ció del primer equip

-

lions a llarg termini. En total, el Barcelona devia a altres clubs per futboliste­s 108,4 milions a curt termini i 84,4 milions a llarg termini.

Com a detalls, els 14,6 milions encara pendents amb el Liverpool per Coutinho o el fet que per Pjanic l’equip blaugrana encara havia d’abonar quantitats... a cinc conjunts diferents. En aquestes quantitats no hi ha in

Es tracta de la segona massa salarial més alta de la història, després dels 671 milions de la campanya 2018-2019

El conjunt blaugrana encara li devia diners, a 30 de juny, al Liverpool per Coutinho i a cinc equips per Pjanic

closos els fitxatges d’aquest estiu perquè correspone­n al pròxim exercici econòmic, no al que es va tancar el 30 de juny. Al Barça li devien 40 milions, dels quals destaquen els gairebé 10 milions que l’Aston Villa havia d’abonarli per Coutinho.

Un altre capítol interessan­t és el del deute amb el personal esportiu. Circumscri­t al primer equip, els comptes estarien així: al 30 de juny del 2022, es devia als futboliste­s 163 milions a curt termini i 54 a llarg termini. Cal recordar, en aquest sentit, la política del club de les últimes temporades d’arribar a pactes amb els jugadors per diferir sous per poder inscriure futboliste­s.

D’altra banda, el club va pagar sis milions en indemnitza­cions d’alts càrrecs al Comitè de Direcció: 3,3 entre l’exCEO Ferran Reverter i col·laboradors seus, i 2,3 als de l’equip que va deixar la junta directiva anterior. Els salaris del comitè de direcció han passat de 3,7 a 6 milions i els membres, d’11 a 22.

El Barça presentarà a l’assemblea uns beneficis de 98 milions, després d’impostos, i preveu un balanç positiu de 275 milions per al 30 de juny. ●

 ?? Barc lacoant / AP ?? El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Barc lacoant / AP El president del FC Barcelona, Joan Laporta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain