La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laporta fitxa un comissari dels Mossos per a la seguretat del club

Xavier Porcuna s’incorporar­à d’aquí deu dies

- Mayka Navarro

El responsabl­e de la Comissaria Superior de Coordinaci­ó Central (CSUCOC) dels Mossos d’Esquadra, Xavier Porcuna, ja ha signat com a nou cap de seguretat i operacions del Barça, càrrec que no començarà a ocupar almenys fins d’aquí a una setmana. Porcuna passa a cobrir la vacant que va deixar el també comissari Ferran López, i serà el superior del també mosso en excedència, l’inspector Lluís Miquel Venteo, que va entrar al club blaugrana a l’octubre.

L’arribada de Porcuna a la seguretat privada obligarà el comissari en cap, Josep Maria Estela, a renovar l’estructura de comandamen­t de la policia. Del nou fitxatge del Barça depenia Informació, la policia judicial i la comissaria de Recursos Operatius, a què està integrada, entre altres serveis centrals, la brigada mòbil.

La decisió de Porcuna ha agafat de sorpresa els responsabl­es de la Conselleri­a d’Interior, especialme­nt el conseller, Joan Ignasi Elena, que mirava d’incorporar el comissari en l’estructura de la direcció, ja que confiava que actuaria com una peça d’engranatge entre Estela i el seu número dos, el comissari Eduard Sallent. Una decisió que Porcuna va mirar d’allargar després d’expressar al seu cercle de confiança el sentiment de “tristesa” que li suposava l’actual crisi en la direcció dels Mossos, de manera que no descartava començar un nou projecte profession­al fora de la policia. Una de les tasques més urgents que el nou cap blaugrana té sobre la taula és dissenyar un pla de seguretat per als jugadors, especialme­nt per als fitxatges nous, que ofereixi serveis de protecció en la seva vida privada. Un projecte en què s’està treballant després de l’assalt violent que Pierre-Emerick Aubameyang, llavors davanter del club, va patir amb la seva família a la casa on vivien a Castelldef­els. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain