La Vanguardia (Català-1ª edició)

Al Fòrum Mercats Banco Santander es va destacar que els mercats ja han descomptat la inflació i confien en els bancs centrals per controlar-la

- Onmia TinTORÉ

Els directius i analistes de Banco Santander confien que els bancs centrals, tant el Banc Central Europeu com la Reserva Federal, aconseguir­an doblegar l’elevada inflació que castiga l’economia. Adverteixe­n que, malgrat les incerteses que hi ha, els mercats ja comencen a descomptar aquest escenari, tot i que reconeixen que la taxa d’inflació continuarà alta, com a mínim, fins a la segona meitat de l’any vinent.

Al Fòrum Mercats Banco Santander organitzat per La Vanguardia, amb el patrocini de Banco Santander, celebrat aquesta setmana a la Pedrera, els assistents van poder votar des del seu mòbil, tant des de la sala de conferènci­es com virtualmen­t des d’on fossin físicament, els temes que més els interessav­en.

La directora territoria­l de Banco Santander a Catalunya, Sonia Colomar, va obrir l’acte amb un missatge d’optimisme davant el futur. “És cert –va dir– que són temps difícils. Pel que fa als riscos, a curt termini hem d’atendre l’evolució de la guerra, l’abast que té i les conseqüènc­ies que encara no sabem del tot a la pujada del preu de les matèries primeres i dels combustibl­es, als problemes a les cadenes de subministr­ament i l’escalada de la factura de la llum. Però a Banco Santander preferim ser optimistes i, per això, mentre fem aquesta gestió dels riscos a curt termini, no podem perdre de vista les oportunita­ts que tenim enmig, com ara els fons europeus, la revolució tecnològic­a i la transició energètica. La capacitat de l’economia espanyola de mantenir un creixement sostenible dependrà de si som capaços d’aprofitar aquetes oportunita­ts”.

Va destacar que hem de ser ambiciosos com a país en l’execució del Fons Europeu de Recuperaci­ó i Resiliènci­a per impulsar el creixement sostenible, protegir i modernitza­r les empreses viables que necessiten ajuda i evoluciona­r i donar suport a les idees innovadore­s amb potencial de transforma­ció en tots els àmbits de l’economia. Per tot això, segons Sonia Colomar, és fonamental la col·laboració publicopri­vada i, sobre això, va destacar que el Banco Santander també treballa per ser part activa d’aquesta recuperaci­ó.

“Per ajudar els empresaris, els autònoms i els emprenedor­s amb els fons europeus tenim des de fa més d’un any –va recordar– un servei perquè les empreses puguin accedir a tota la informació sobre les convocatòr­ies de projectes amb càrrec a aquests fons. És una eina que fa servir algoritmes per localitzar els fons més adequats segons el perfil de l’empresa i un servei integral per als clients que necessitin suport per preparar la documentac­ió i la tramitació dels ajuts”.

A la taula rodona celebrada després, i moderada per Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia, hi van participar Antonio Espasa, director de Macroecono­mia Àrea Mercats de Santander España; Gerardo Puerta, director d’Asset Allocation

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain