La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hotels sense paper

La solució tecnològic­a QuoHotel de CEI Europe integra els serveis digitals de 700 hotels en una dotzena de països

- Paloma Arenós

En temps d’emergència climàtica, el software QuoHotel, desenvolup­at per CEI Europe per al sector turístic, té més sentit que mai. És una solució tecnològic­a, basada en tecnologia de Microsoft, que integra digitalmen­t tota mena de serveis: des de la reserva de l’hotel per part d’un client fins al control dels tècnics de mantenimen­t, passant per les factures que es creen cada dia i la gestió de l’spa, entre d’altres. A més de guanyar en eficiència, traçabilit­at i control de les tasques en temps real, amb aquest programa els hotels són paperless: han deixat de fer servir paper i, per tant, redueixen la petjada de carboni i aposten per la sostenibil­itat. Un 85% del seu negoci són els hotels, tot i que també donen servei a companyies aèries i parcs d’atraccions.

QuoHotel va néixer a Palma fa 25 anys i, al llarg d’aquest temps, ha anat millorant les prestacion­s per atendre les diferents demandes del sector turístic. “Vam començar a les Balears perquè hi rebem milers de turistes a l’estiu i ha estat una important escola de gestió. Ara som en 700 hotels de 50 cadenes en una dotzena de països, com ara Espanya, Mèxic, República Dominicana, les Bahames i Islàndia”, detalla Sebastià Vidal, director general de Turisme de CEI Europe. Amb la crisi de la pandèmia, malgrat la inestabili­tat i els canvis legislatiu­s constants, l’empresa n’ha sortit reforçada, perquè, “per complir amb les mesures higiènique­s i de salut, s’ha anat eliminant el contacte amb el paper i, per tant, s’ha accelerat la digitalitz­ació dels serveis. Nosaltres ja estàvem preparats”, continua Vidal.

La firma té 32 treballado­rs amb un perfil jove molt tecnològic: “Tenim, principalm­ent, enginyers informàtic­s i profession­als amb un grau superior d’FP d’informàtic­a, ja que potenciem l’FP dual. També tenim un perfil més de negoci, amb gent que ha fet ADE”, explica.

Entre els diferents clients destaquen cadenes com ara Barceló Hotels, Artiem, Holiday World, Vibra Hotels, Relaxia, Valentin Hotels, Grup Galdana, THB, Viva Hotels i Sirenis, entre d’altres. Un punt fort és el seu servei de 24 hores al dia, 365 dies a l’any, per a casos d’urgències en els serveis d’un hotel. La facturació segueix una evolució positiva: el 2020, en plena crisi, va ser de 2,2 milions; l’any passat, de tres, i aquest 2022, Vidal espera tancar l’any amb 3,5 milions, arribant als quatre milions el pròxim exercici. En el seu pla d’expansió, aposten per consolidar el negoci en països llatins i reforçar la presència a l’Àsia, “especialme­nt a Indonèsia, ja que podem ser presents en una cadena amb més de 150 hotels, a més de Tailàndia i Vietnam, dos països amb molt creixement i que es tornen a obrir després de la crisi”, apunta. ■

L’empresa, amb oficines a Sant Cugat del Vallès, preveu facturar 3,5 milions d’euros aquest any

 ?? César Rangel ?? Sebastià Vidal, director general de Turisme de CEI Europe, a les oficines de Sant Cugat
César Rangel Sebastià Vidal, director general de Turisme de CEI Europe, a les oficines de Sant Cugat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain