La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Las cosas del comer”

-

La Van

Ivan Villarejo es pregunta com aquest isard coix que ha fotografia­t al parc natural del Cadí-Moixeró ha pogut sobreviure i arribar a l’edat adulta sense la pota davantera esquerra, cosa que considera excepciona­l en el món animal. També li intriga saber com es va quedar esguerrat. Compartiu les fotos al correu participac­ion@lavanguard­ia.es

El gran misteri de l’isard coix

Feia temps que no sentia unes declaracio­ns tan ridícules com les realitzade­s per la portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, quan aquesta va rebutjar l’acord de claredat o proposta de referèndum a la canadenca del president Pere Aragonès, argumentan­t que ara les prioritats del seu Govern són les coses realment importants, és a dir, “las cosas del comer”.

Així, doncs, allò que de veritat importa al Govern de Pedro Sànchez són el pa, el xoriço i les llenties, i a tot estirar, i essent, a més, molt generosos, podríem incloure també, dins d’aquesta categoria gastronòmi­ca, els rebuts de la llum, de l’aigua i del gas, que no són precisamen­t “moco de pavo”, que diria la senyora portaveu.

Malauradam­ent, però, quedarien excloses de l’anterior categoria aquelles altres qüestions que, segons la senyora Isabel Rodríguez, no són prou

importants com, per exemple, els referèndum­s, la reforma de la sedició, l’amnistia, la desjudicia­lització –gens

importants per a Catalunya!–, així com les lleis de memòria històrica, de reforma del Poder Judicial, de violència domèstica, d’educació, de transsexua­litat, de mecenatge cultural, de protecció animal i tantes altres que no entren en la categoria de la dieta gastronòmi­ca del Govern espanyol. Visca, doncs, les patates, les mongetes i... també el pa amb tomàquet!

Josep Vilà Batlle Olesa de Montserrat

 ?? ?? car
car

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain