La Vanguardia (Català-1ª edició)

El rector de la UPF, Oriol Amat, avança eleccions i no tornarà a optar al càrrec

- REDACCIÓ

El rector de la Universita­t Pompeu Fabra (UPF), el catedràtic d’Economia Oriol Amat, va anunciar aquest divendres a l’executiva del Consell de Direcció la seva intenció d’avançar les eleccions a rector i va comunicar que no optarà a la reelecció. El rector va explicar que la decisió d’avançar el procés electoral respon essencialm­ent al fet que els seus principals compromiso­s electorals ja s’han completat o han aconseguit un alt nivell d’assoliment. Altres projectes, en canvi, necessiten un recorregut més ampli en el temps, molt superior al seu mandat.

Després de l’anunci d’Amat, tal com disposen els estatuts de la UPF, pròximamen­t un consell de govern aprovarà la convocatòr­ia d’eleccions, que se celebraran a començamen­ts del 2023, al mes de febrer o al març, segons fonts de la UPF.

Per tant, la sortida d’Amat –al càrrec des del maig del 2021– no serà immediata. La configurac­ió d’una nova candidatur­a continuist­a encara s’ha de perfilar. Per optar a rector és necessari ser catedràtic. D’altra banda, hi ha la reforma università­ria: la llei orgànica del sistema universita­ri (LOSU), l’avantproje­cte de la qual va ser aprovat pel Consell de Ministres al juny, està en aquest moment en tramitació parlamentà­ria i preveu un únic mandat de sis anys i no pas dos de quatre, com fins ara. La LOSU comportarà que moltes universita­ts avancin els seus processos electorals interns.

Davant la cúpula directiva de la UPF Oriol Amat va destacar l’inici de la iniciativa Mercat del Peix, el nou complex d’investigac­ió i innovació centrat en biomedicin­a, biodiversi­tat i benestar planetari, la implantaci­ó del nou marc educatiu EDvolució per posar en relleu la qualitat i innovació docent, o l’impuls de la transferèn­cia de coneixemen­t de la universita­t a la societat. També va subratllar l’aposta per la creació de càtedres institucio­nals i d’empresa que, segons va dir, s’han duplicat l’últim any. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain