La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mor un home atropellat per un taxi a la Gran Via

- REDACCiÓ

Un home d’uns 40 anys va ser atropellat mortalment per un taxi ahir a la matinada a la Gran Via, a l’altura del número 565, entre el carrer Muntaner i el passatge Valeri Serra. Amb aquesta ja són 20 les persones que han mort en accidents de trànsit a la capital catalana des de començamen­ts d’any. Quatre d’elles eren vianants. Molt a prop del lloc del sinistre, a la mateixa avinguda entre Villarroel i Casanova, el 9 de febrer, un altre vianant, en aquest cas una dona, va morir perquè va ser envestida per un autobús.

El succés d’ahir va passar, segons va explicar l’Ajuntament de Barcelona, a les 4.16 hores, per causes que s’estan investigan­t. Testimonis van detallar que l’home era una persona sense llar i que abans de l’accident estava estirat a terra. D’acord amb les mateixes fonts, el taxi, després d’envestir-lo, va arrossegar-lo força metres fins que el taxista, que no s’havia adonat del que passava, va ser alertat pel xofer d’un autobús que hi havia una persona sota el cotxe. Van ser els dos conductors qui van avisar el Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), que no va poder reanimar-lo.

L’Ajuntament no va confirmar les circumstàn­cies de l’accident ni si la víctima vivia al carrer, i va remetre a la investigac­ió policial oberta per la Guàrdia Urbana. Sí que va informar que el taxista va donar negatiu a les proves d’alcohol i drogues que se li van practicar. Al lloc del sinistre s’hi van desplaçar dotacions de la Unitat d’Investigac­ió i Prevenció de l’Accidental­itat (UIPA) de la policia municipal, així com dels Bombers de Barcelona i del SEM.

Amb 20 víctimes mortals des que va començar el 2022, la sinistrali­tat del trànsit a la ciutat és a punt de tornar a les xifres prèvies a la pandèmia. El 2019, l’últim any abans de la irrupció de la covid, es va tancar amb 22. Els valors van caure el 2020 (14) i el 2021 (12) a causa del descens de la circulació i de l’activitat. Els motoristes són, de manera destacada, el col·lectiu amb més mortalitat, amb 15 morts des del gener.

D’altra banda, un total de 123 persones han mort en accident de trànsit a la xarxa viària interurban­a entre l’1 de gener i el 30 de setembre d’aquest any, segons el balanç publicat ahir pel Servei Català de Trànsit. És un 9,6% menys que durant el prepandèmi­c 2019. Un 17,9% (22) van morir en sinistres registrats a l’AP-7, una via que ha vist com la sinistrali­tat augmenta significat­ivament des que fa un any es van suprimir els peatges i va créixer la intensitat de la circulació. Durant el mateix període de l’any passat, en aquesta autopista s’hi van produir nou víctimes mortals, les mateixes que el 2019.

La segona via que concentra un nombre més gran d’accidents mortals és l’A-2, amb sis, seguida de l’N-II i la C-63, amb cinc morts cadascuna.

La suma de persones mortes i ferides greus durant aquest 2022 puja a 642, un 11,4% menys que el 2019, en què se’n van registrar 725.

Pel que fa als col·lectius més vulnerable­s, durant els nou primers mesos de l’any han mort en accidents de trànsit 33 motoristes, sis ciclistes i un usuari de VMP (patinets elèctrics). ■

La víctima, sense llar, va ser arrossegad­a sense que el taxista se n’adonés, segons els testimonis

Enguany 123 persones han mort a la xarxa viària interurban­a catalana, un 9,6% menys que el 2019

 ?? Nésal Rangel ?? Els fets van passar ahir a la matinada a la Gran Via, entre Muntaner i el passatge Valeri Serra
Nésal Rangel Els fets van passar ahir a la matinada a la Gran Via, entre Muntaner i el passatge Valeri Serra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain