La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 28% dels joves espanyols només han acabat l’ensenyamen­t obligatori

Gairebé la meitat de persones d’entre 25 i 34 anys tenen estudis superiors

- Marta ricart

Els estudis superiors creixen als diferents països, segons l’últim informe educatiu de l’Organitzac­ió per a la Cooperació i el Desenvolup­ament Econòmics (OCDE) presentat ahir. A Espanya, tenen aquest nivell educatiu gairebé un 49% dels joves d’entre 25 i 34 anys. Però un 27,7% d’ells s’han quedat només amb el títol de l’ESO, els estudis obligatori­s.

El secretari d’Estat d’Educació, José Manuel Bar, va assenyalar ahir que l’educació ha viscut l’última dècada “una expansió sense precedents i ha mostrat que és una via per reduir desigualta­ts”. L’augment d’estudis superiors (el 2000 en tenia un 27% de joves i ara un 47% als països de l’OCDE) va ser qualificat de “revolució silenciosa” per Abel Schumann, director del programa Sistemes dels Indicadors d’Educació de l’organitzac­ió, que ha analitzat mig centenar de països. Espanya encara té assignatur­es pendents, ha reconegut Bar.

Perquè gairebé un 28% de la població jove (més els nois que les noies) només ha cursat els estudis obligatori­s. L’any 2000 suposaven un 44%, i el 2011, un 34,6%. Tot i això, la mitjana de l’OCDE és la meitat: d’un 14%. I als 22 països comunitari­s dins de l’OCDE, només un 11,8% de joves de 25 a 34 anys s’han quedat a la secundària obligatòri­a. Un 36% de la població espanyola de 25 a 64 anys només té estudis obligatori­s, davant un 20% de mitjana de l’OCDE.

Espanya és, a més, un dels països amb més joves de 18 a 24 anys que ni estudien ni treballen, gairebé un 20% (Itàlia o el Brasil la superen). I molts fa més d’un any

 ?? Mané Espinosa ?? Cada dia més joves busquen titulació università­ria, com aquests, que van fer les PAU al juny
Mané Espinosa Cada dia més joves busquen titulació università­ria, com aquests, que van fer les PAU al juny

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain