La Vanguardia (Català-1ª edició)

Turisme de Barcelona incorpora l’entorn i més iniciativa privada en la promoció

-

L’estratègia de màrqueting turístic de la Destinació Barcelona, elaborada conjuntame­nt entre l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona, aposta per reforçar el paper del sector empresaria­l en la promoció, accelerar el procés per treballar amb dades en temps real i enfortir la relació entre la ciutat i el seu entorn per revaloritz­ar també actius turístics associats amb la natura i les activitats a l’aire lliure.

El document, que es va començar a elaborar el 2018, abans de la pandèmia, i es va acabar el desembre de l’any passat, es va presentar públicamen­t ahir als regidors de Barcelona i d’altres municipis de l’entorn. L’estratègia de promoció de Barcelona com a destinació aposta per una “economia del visitant” en lloc de “sector turístic”. D’aquesta manera “s’amplia la perspectiv­a turística tradiciona­l i es reconeixen sectors d’activitats que tradiciona­lment no s’havien considerat com a components de l’activitat turística”. El pla aposta per la col·laboració i els patrocinis entre els diferents grups d’interès econòmic de la destinació per construir i oferir productes a la mida de cada segment d’interès que es detecti.

Algunes de les accions que preveu el document són l’elaboració d’un pla de màrqueting anual (fins ara es feien cada cinc anys) i fer partícips els ciutadans en la promoció de la Destinació Barcelona; la creació d’una plataforma turística que integri dades en temps real i inclogui informació de tots els espais i actius de la destinació; impulsar la digitalitz­ació; fomentar la sostenibil­itat i buscar patrocinad­ors, locals o forans “per afavorir la visió local de l’activitat”. Ahir, en la presentaci­ó del document, que aposta per una estratègia conjunta més enllà de la ciutat de Barcelona, hi van participar el regidor Xavier Marcé, la diputada de Turisme Abigail Garrido i el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain