La Vanguardia (Català-1ª edició)

La reforma de l’estació de Mataró connectarà la ciutat i el front litoral

- T. Guerrero / F. cedó

Mataró abordarà una remodelaci­ó integral de l’estació i de la resta de la infraestru­ctura ferroviàri­a que permetrà connectar molt més bé la trama urbana de la capital del Maresme amb el front litoral. Així ho han acordat el Ministeri de Transports, l’administra­dor d’infraestru­ctures ferroviàri­es (Adif) i l’Ajuntament, que han deixat recollida la seva voluntat en un protocol, que ara comença el llarg camí administra­tiu de licitacion­s. Podria ser una realitat el 2027 si es compleixen tots els terminis de redacció de projectes i d’execució de les obres.

L’actuació té un doble vessant: urbanístic i ferroviari. Pel que fa a l’urbanístic, pretén aconseguir una integració urbana més bona entre els dos costats de l’estació, amb dos passos inferiors nous que faran servei a zones ja desenvolup­ades i a altres en projecte. Es crearan itineraris nous per als vianants entre els dos costats de la via i es configurar­an nous accessos des de la zona del port i des de l’àrea econòmica del TecnoCampu­s.

La infraestru­ctura de la capital del Maresme és una de les estacions de Rodalies amb més demanda d’usuaris –uns 15.000 diaris– a l’arc metropolit­à de Barcelona. El projecte de reforma pretén dotar-lo d’una centralita­t urbanístic­a més gran i reforçar el seu paper fonamental en l’operativa de Rodalies, on finalitzen un nombre important de trens.

L’ampliació de les andanes permetrà la circulació de trens més llargs a la línia del Maresme

La remodelaci­ó donarà peu a la construcci­ó de noves andanes més llargues, de fins a 200 metres, cosa que permetrà fer servir trens dobles. Així es podran oferir més places en cada circulació. Renfe va licitar fa poc les obres per també allargar les andanes a l’estació d’Arc de Triomf i està executant les tasques a Molins de Rei, de manera que totes les parades de l’R1 s’encaminen per poder acollir els trens més llargs. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain