La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tan aviat, tan vital El Barça es juga una bona part del seu futur contra l’Inter en vuit dies

- M !

Com si fos una eliminatòr­ia però a l’octubre. Com si s’entrés a la primavera però a la tardor. Amb tota la temporada al davant però amb la primera cruïlla de camins en dos episodis i en només vuit dies. Amb aroma de final. És el que es juga el Barça contra l’Inter aquesta nit al Meazza i dimecres que ve al Camp Nou. Un doble triomf ficaria els de Xavi pràcticame­nt als vuitens, mentre que dos resultats negatius el situarien a la cuneta, amb el pressupost que probableme­nt aprovaran els compromiss­aris diumenge tocat de sortida i amb la ruleta dels ingressos ferida.

Vet aquí la importànci­a sideral dels sis punts contra un conjunt llombard que arriba a la cita en plena maror, acumulant derrotes i lesions i amb el tècnic, Simone Inzaghi, sota la lupa de l’afició i de la directiva. Al contrari que el Barça, que va aterrar, amb calor, a Milà estrenant liderat a la Lliga, el campionat on s’ha fet fort lluny del Camp Nou. Aquesta competitiv­itat ha de traslladar-la a Europa, on més que mai és necessària la fortalesa mental i el carpe diem, és a dir, aprofitar els moments favorables en cada partit.

Amb la recent lliçó de la derrota a Munic sobre la taula, els de Xavi saben que a la Champions cal picar quan es pot i resistir quan toca. El respecte cal guanyar-se’l en partits com el d’avui, amb triomfs que serveixen per al present i per al futur. La imatge oferta pels blaugrana a Alemanya va ser positiva i així ho va recordar ahir Inzaghi (“van merèixer molt més”) però no el resultat.

“Vam jugar bé contra el Bayern però vam perdre. És el moment de demostrar que som competitiu­s a Europa i això passa per ser valents, per tenir molta personalit­at i per guanyar”, va declarar el tècnic barcelonis­ta.

El Barça té una assignatur­a pendent fora de casa en el torneig des de fa cinc anys, amb

Hem de ser competitiu­s i valents, i tenir molta personalit­at” Xavi Hernández Entren r C r e n

horroroses prestacion­s tret de comptades excepcions, una de les quals la victòria en terreny interista el 2019. Esclar que l’Inter, d’història gloriosa, no seria precisamen­t un model de regularita­t a Europa recentment.

Els milanesos no tindran Brozovic a la medul·lar ni Lukaku al davant, tots dos lesionats, i lluiten per intentar recuperar el tocat Lautaro Martínez. Tremolant en totes les línies, Inzaghi alinearà a la porteria el camerunès Onana, format a La Masia i que ha estat titular en els dos partits de Champions. I és que Handanovic (38 anys) no està gaire fi... Les seves tres derrotes en els últims quatre partits a la Serie A, on han firmat el pitjor inici des del 2011, els han posat sota pressió. “Són moments difícils i ens enfrontem a un dels millors equips d’Europa. Són els

El partit suposa una gran oportunita­t per a nosaltres, som l’Inter” ,imone Inzaghi Entren r e Inter

que millor i més amunt recuperen la pilota. Però alhora el partit és una gran oportunita­t per a nosaltres i la classifica­ció està oberta. Som l’Inter”, va dir Inzaghi, des del refugi llombard d’Appiano Gentile.

Bé farà el Barça de no confiarse gens ni mica en un estadi que serà enderrocat el 2027 però que sap generar una atmosfera intensa i que si alguna cosa traspua és tradició. Sí, s’ha quedat vetust a la seva cuina, però imposa respecte. El públic, que omplirà el recinte, farà pinya per poc que intueixi símptomes de debilitat a l’entramat barcelonis­ta. “Hem vingut moltes vegades a San Siro com a favorits i hem perdut. Juguem contra un rival molt ben treballat”, va avisar Xavi.

Per a l’ocasió el tècnic no ha recuperat ningú respecte al matx de Mallorca. De Jong, l’únic que tenia opcions, no va pujar a l’avió perquè no va poder superar el problema muscular.

L’entrenador de Terrassa haurà de formar amb una defensa amb absències i va joguinejar constantme­nt a Milà amb un possible canvi de sistema. “Si ens adaptem serà per reforçar el nostre mètode, per instal·larnos més en camp contrari, per ser més valents. Cal arriscar”, va sentenciar l’entrenador. En aquest sentit va valorar el factor comodí tant de Sergi Roberto com de Marcos Alonso. Tots dos tenen números per entrar l’onze, ja sigui amb una defensa de tres o de quatre. El de Reus pot fer de quart migcampist­a en atac i de quart defensa sense pilota. Més enllà del sistema, el dibuix que vol pintar el Barcelona és el del triomf. Europa ja està en joc. ●

 ?? DANIELE MASCOLO / Reuters ?? Dembélé i Pedri, dos jugadors clau per a Xavi, saluden amb optimisme des de la gespa de San Siro
DANIELE MASCOLO / Reuters Dembélé i Pedri, dos jugadors clau per a Xavi, saluden amb optimisme des de la gespa de San Siro
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain