La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bon sorteig per al Barça a la Champions

El Reial Madrid cau al ‘grup de la mort’ amb PSG i Chelsea

- Edurne Concejo

Barcelona i Reial Madrid ja coneixen els seus rivals a la fase de grups de la Champions. Les blaugrana han quedat ubicades en un grup accessible amb Benfica, Rosengård i amb el Bayern com a únic papu. El subcampió alemany, darrere del potent Wolfsburg, serà sens dubte l’equip més complicat per a les de Giráldez. Aquest any han eliminat la Reial Societat, segon classifica­t de la Lliga, a la ronda prèvia, i la temporada passada van ser capaces de vèncer el Lió en un partit de la fase de grups i van posar el PSG contra les cordes a quarts, però van caure a la pròrroga.

L’únic precedent entre catalanes i alemanyes es remunta a la temporada 2018-2019 quan el Barça va aconseguir la seva primera classifica­ció per a la final després d’un global de 2-0 amb gols d’Hamraoui i Mariona Caldentey.

També a Can Barça saben què és enfrontar-se al Rosengård suec, a qui van superar als quarts de final de la 2016-2017. En canvi, serà la primera vegada que s’enfrontin al Benfica, campió lusità.

Serà la desena participac­ió de les blaugrana en el gran torneig continenta­l, en què han jugat tres finals els últims quatre anys: dues de perdudes contra el Lió i la guanyada el 2021 al Chelsea.

Després de l’eliminació de la Reial Societat a l’última ronda prèvia, precisamen­t a mans del Bayern, el Reial Madrid serà l’únic equip espanyol que acompanyi el Barça a Europa. Les d’Alberto Toril jugaran la Champions per segona vegada en la seva història després de superar el Manchester City i el Rosenborg a les prèvies.

El sorteig no ha estat benèvol per a les blanques, que s’hauran d’enfrontar al PSG i al Chelsea en un autèntic grup de la mort. El tercer rival, l’únic accessible, serà el Vllaznia albà. Amb aquest complicat escenari, el repte per al conjunt blanc serà superar els quarts de final aconseguit­s el curs passat, quan van ser fetes fora del torneig per les blaugrana després d’un partit que va fer història amb un Camp Nou que va batre rècord mundial d’assistènci­a a un partit de futbol femení.

L’estadi català aspira a acollir aquesta temporada tots els matxs europeus de l’equip femení, tal com va avançar el directiu Xavier Puig, però caldrà veure si el calendari ho permet. Per exemple, al debut de la fase de grups contra el Benfica el 19 d’octubre serà impossible, perquè un dia després el Barça de Xavi té partit contra el Vila-real a casa.

El 27 d’octubre l’equip de Giráldez anirà a Suècia, mentre que el 24 de novembre (18.45 hores) i el 21 de desembre rebrà el Bayern i el Rosengård, respectiva­ment. Caldrà avaluar les obres de la remodelaci­ó per veure si l’Estadi pot acollir els partits. ●

Chelsea PSG Reial Madrid Vllaznia Barcelona Bayern Rosengård Benfica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain