La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jaume Collboni serà nomenat alcaldable del PSC el 5 de novembre

- RAMON (UÑÉ

El 5 de novembre s’acabaran les especulaci­ons que des de fa molt de temps circulen entorn del nom del candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona. Aquest dia, si no hi ha cap sorpresa majúscula, el consell nacional del partit proclamarà per tercera vegada consecutiv­a l’actual primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la capital catalana, Jaume Collboni, com a candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona.

Divendres vinent, el consell de la federació del PSC de Barcelona fixarà el calendari de l’obligat procés de primàries del qual ha de sortir el cap de llista de les eleccions municipals del 28 de maig del 2023. Fonts socialiste­s donen per fet que Collboni serà l’únic aspirant i consideren molt probable que ningú més no obtingui ni aconseguei­xi els avals necessaris per presentar-se a les primàries. En aquest sentit, l’actual president del grup municipal, que en els pròxims dies es dedicarà a aconseguir els avals, serà designat sense necessitat de passar per les urnes.

Ahir, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, va ratificar per enèsima vegada que Jaume Collboni té tots els números per capitaneja­r l’assalt dels socialiste­s a l’alcaldia de Barcelona, que van perdre en mans del convergent Xavier Trias en les eleccions del 2011 després d’estar 32 anys al capdavant de la ciutat, primer amb l’alcalde Narcís Serra i després amb Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu. “Hem de veure el que diuen els militants de Barcelona, però per a mi és el millor candidat que podem tenir en aquests moments”, va afirmar Illa en una entrevista a La Xarxa. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain