La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cau una organitzac­ió que construïa narcollanx­es a la Costa Brava

- (ílvia Oller

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera ha permès desmantell­ar una organitzac­ió criminal que construïa narcollanx­es a la Costa Brava per a altres narcotrafi­cants, que importaven haixix des del Marroc. Durant l’operació es van confiscar 22 embarcacio­ns i es van detenir 19 persones, i dues han entrat a la presó. Una d’aquestes persones és el líder de l’organitzac­ió, que tenia una nau industrial a Castelló d’Empúries on arribaven els cascos de les naus a què s’acoblaven els motors i l’equipament nàutic. La investigac­ió, que continua oberta, va començar fa un any, quan els dos cossos policials van descobrir que avaraven a Roses una barca que, per les seves caracterís­tiques, es podria tractar d’una nau destinada al narcotràfi­c.

Segons els investigad­ors, l’organitzac­ió funcionava com “un hub empresaria­l” en què les tasques i les gestions estaven molt ben repartides. Entre els arrestats hi ha persones dedicades al sector nàutic, així com al de transports i mecànica.

El subinspect­or i cap de l’Àrea d’Investigac­ió Criminal dels Mossos a Girona, Carles Martínez, va subratllar ahir la rellevànci­a de l’operació. “S’ha pogut desactivar una organitzac­ió que donava servei a altres grups criminals d’arreu Espanya”, va explicar. Un fet que també reflecteix com la Costa Brava és al mapa dels narcotrafi­cants, ja que hi ha menys pressió policial que en altres zones del sud, com ara la franja oriental de la península Ibèrica i el camp de Gibraltar. ●

 ?? ss s      a ra ?? Els agents van intervenir 22 embarcacio­ns per a narcotrafi­cants
ss s a ra Els agents van intervenir 22 embarcacio­ns per a narcotrafi­cants

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain