La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cocteleria Paradiso de Barcelona, escollida com el millor bar del món

- Yaiza Saiz

Barcelona es va consolidar ahir a la nit com a capital mundial de la millor cocteleria després que el rànquing britànic The World’s 50 Best Bars anunciés, durant la seva gala anual celebrada per primer cop a la ciutat, concretame­nt a la cúpula del centre comercial Las Arenas, que Paradiso es convertia en el nou millor bar del món. La cocteleria de Lito Baldovinos, Enric Rebordosa i el bartender italià Giacomo Giannoti, un speakeasy amagat rere la nevera d’un bar de pastrami al barceloní barri del Born, ocupava el 2021 el lloc número 3 d’una llista en què semblava gairebé impossible desbancar del podi el londinenc The Connaught Bar (ara número 8 del rànquing). Tyler + Elementary, d’Alex Kratena i Monica Berg’s, també a Londres, en canvi, continua conservant aquest 2022 el seu segon lloc a la llista.

Durant la nit d’ahir, carregada d’emocions, la victòria de

Paradiso no va ser l’única bona notícia per a la cocteleria barcelonin­a, que ha aconseguit col·locar dos bars més al nou top ten d’aquest rànquing mundial: Sips, dels prestigios­os bartenders Simone Caporale i Marc Álvarez, que va aconseguir un ascens important (si abans ocupava el lloc 37, ara ha passat directamen­t al 3, escalant 34 posicions de cop) i Two Schmuks, de Moe Aljaff’s, que ha passat del número 11 al 7.

Tot i que no és a Barcelona, cal esmentar que el bartender Diego Cabrera també ha aconseguit que el seu madrileny Salmó Guru escalés posicions en aquesta llista que anualment designa els 50 millors bars del món, concretame­nt del lloc 24 al 15.

Durant la gala celebrada ahir a Barcelona, especialme­nt significat­iva per a la indústria, ja que per primera vegada The World’s 50 Best Bars escollia viatjar fora de Londres per al lliurament de guardons, també es van concedir altres premis especials: un dels més emotius va ser per al bartender italià Agostino Perrone. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain