La Vanguardia (Català-1ª edició)

La víctima d’un patinet demana ajuda a la xarxa de telefonia mòbil

L’advocat d’un home atropellat a la vorera lluita davant la Fiscalia perquè els fets no quedin en no res

- D. MaRchEna

La víctima d’un accident absurd però cada vegada més freqüent demanarà ajuda a la xarxa de telefonia mòbil per provar de localitzar la jove del patinet elèctric que el va atropellar el 5 d’abril, cap a les 8.15 hores, al carrer Sant Ramon de Cerdanyola del Vallès. Com cada dia, d’ençà que va ser operat d’una fractura de tíbia i peroné, Manel A., de 66 anys, va sortir a fer un tomb.

Els metges li van recomanar caminar per accelerar la rehabilita­ció de la intervenci­ó quirúrgica a la cama dreta. Aquell dia el passeig es va convertir en un malson que no només no va facilitar la recuperaci­ó, sinó que la va empitjorar. Una adolescent el va envestir amb un patinet elèctric i va fugir. La víctima no es podia incorporar del mal: arran del cop es va fracturar el fèmur de la mateixa cama.

Es va haver de sotmetre a una altra operació i es va estar dos mesos ingressat a l’hospital

Parc Taulí de Sabadell. “Tindré seqüeles tota la vida”, va explicar ahir, encara no recuperat d’un ensurt de fa només dues setmanes, quan van estar a punt d’atropellar-lo també a la mateixa zona. “Quina mena de ciutats estem construint si ja no podem estar tranquils ni a les voreres?”, es pregunta.

Albert Ferré, l’advocat d’en Manel i expert en accidents de trànsit, considera que és possible trobar la culpable i complir el desig del seu client. Com? Recorrent a la tecnologia. El seu patrocinat calcula que la conductora del patinet tenia entre 14 i 16 anys (els menors de 16 no poden fer servir aquest tipus de vehicles, segons la nova normativa de la DGT). Probableme­nt es dirigia cap a un centre acadèmic.

El lletrat Ferré, que s’adreçarà a la Fiscalia per reactivar la investigac­ió d’aquests fets, lamenta que aquests vehicles poden circular sense asseguranç­a i està convençut d’un fet: uns pares que compren un patinet elèctric a una menor també li hauran regalat un telèfon mòbil. “Eren les vuit del matí, amb molt poques persones circulant per aquell carrer. Seria molt fàcil creuar la informació de les torres de comunicaci­ó properes per saber quins mòbils estaven connectats en aquell moment en aquesta zona concreta”.

Aquest veí de Cerdanyola del Vallès s’ha imposat tornar a caminar per reprendre el punt on es trobava el 5 d’abril, abans que plogués sobre mullat, malgrat que està convençut que ja no tornarà a ser mai el mateix. Pot caminar amb dolor, però el genoll se’n ressent especialme­nt quan puja escales. “El que m’ha passat a mi li podria haver passat a una dona o a un home amb un nadó i ara estaríem parlant d’un accident molt pitjor”.

“Els pares hem d’inculcar als fills el respecte pels altres. Les voreres són per als vianants, no pas per als vehicles. Cadascú

A en Manel, de 66 anys, el va atropellar una jove a la vorera; l’havien operat feia poc de la tíbia i el peroné

ha de circular pel seu espai i amb compte. Però, sobretot, si comets una imprudènci­a, no te’n pots anar i abandonar la víctima al carrer, com si fos un moble”. Per això, vol que trobin la infractora. “M’agradaria que em mirés als ulls i em demanés perdó”. ●

 ?? ALBERTO GÓMEZ ?? /er0des. La radiografi­a i la foto mostren la fractura i cicatrius que va causar la conductora del patinet
ALBERTO GÓMEZ /er0des. La radiografi­a i la foto mostren la fractura i cicatrius que va causar la conductora del patinet
 ?? ALBERTO GÓMEZ ??
ALBERTO GÓMEZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain