La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Executiu dona més poder a la presidenta interina de RTVE

S’ha aprovat un canvi als estatuts per “facilitar la gestió” d’Elena Sánchez

- REdACCIÓ

El Consell de Ministres ahir va aprovar una modificaci­ó dels estatuts socials de RTVE per donar a la nova presidenta interina, Elena Sánchez, més poder per exercir el càrrec. Després d’aquest reial decret, Sánchez tindrà unes competènci­es que no podria haver assumit amb la redacció anterior dels estatuts. Fonts del Govern han explicat a Efe que calia fer aquest pas per facilitar la gestió de RTVE i perquè no es vegi “amb les mans lligades” fins que el Parlament elegeixi un nou president.

Fa una setmana, Sánchez va ser elegida presidenta interina després de la renúncia de José Manuel Pérez Tornero, que el 26 de setembre anunciava que dimitia després d’haver entès que ja no hi havia prou factors per sostenir la viabilitat del seu projecte.

Poc abans que es confirmés que s’havia aprovat modificar els estatuts socials de RTVE, la portaveu del grup popular al Congrés, Cuca Gamarra, havia advertit que seria “un autèntic escàndol” que es dugués a terme aquesta “maniobra”. A parer seu, el

Govern està protagonit­zant “un assalt a la televisió i la ràdio públiques”. “En primer lloc, impulsant la dimissió de qui presidia el consell d’administra­ció; en segon lloc, nomenant una persona amb caràcter interí, i en tercer lloc, dotant-la de capacitat executiva com si hagués estat elegida pel Congrés”, va afegir.

Els dubtes sobre aquest canvi d’estatuts se sumen a l’expedient informatiu que la Comissió Nacional de Mercats i Competènci­a ha obert a RTVE per analitzar la contractac­ió d’espais publicitar­is per al Mundial de futbol de Qatar, els drets d’emissió del qual té l’ens públic i pels quals va pagar prop de 35 milions d’euros. ●

 ?? AnVB u BrB ?? Elena Sánchez, presidenta interina de RTVE
AnVB u BrB Elena Sánchez, presidenta interina de RTVE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain