La Vanguardia (Català-1ª edició)

Malestar a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, que nega que estigui en risc

-

Un comunicat dels treballado­rs de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès posava veu ahir al seu malestar per les declaracio­ns recents en què la presidenta, Isona Passola, deia que la institució “perilla” i que fins i tot “s’ha sospesat tancar-la”. Al text, els treballado­rs hi posen de manifest la solvència de l’escola, que “se sosté únicament i exclusiva gràcies a les inscripcio­ns de l’alumnat”, amb una facturació el curs passat de 1.400.000 euros, i que a més a més l’obligació dels alumnes de pagar la quota de soci suposa també una important font d’ingressos.

En el comunicat –que firmen, entre d’altres escriptors que hi fan classes, Mercedes Abad, Laia Aguilar, Xènia Dyakonova, Mauricio Bach, Ramon Erra, Inés Mac p h er son, Jaume C. Pons Alorda, Eduard Márquez, Ricard Ruiz Garzón o Melcior Comes– també hi expressen el mal tracte que rep l’escola, amb exemples com que actualment els treballado­rs que no en són socis no puguin entrar a la seu o les reticèncie­s davant d’una assemblea de treballado­rs per formar un comitè d’empresa.

El director de l’escola, Pau Pérez, retreia ahir a la junta que “aquestes maneres de gestionar posen en risc una empresa solvent, que és l’escola d’escriptura més gran d’ Europa ”, i també es v aqueix arque fin sara cap junta del’ Ateneus’ ha reunit am bels treballado­rs, un fet que no ved’ ara, sinó que les juntes sempre han vist l’escola amb certa “displicènc­ia”.

Fonts de l’Ateneu van negar a aquest dia rique hi hagués un perill de tancament en aquests moments, però sí van reconèixer que són“conscients que hi ha malestar entre els treballado­rs de l’escola” i que estan treballant “amb els representa­nts i els directors” per redreçar-lo, i precisamen­t “per respecte als treballado­rs preferim no fer declaracio­ns”.

L’escriptora Laia Aguilar recordava ahir que el comunicat neix per donar suport a l’escola i expressame­nt a la seva direcció, perquè després de les declaracio­ns de Passola molts alumnes trucaven per preguntar si s’hi podien inscriure o realment estava en perill. “Som una part molt important de l’Ateneu”, va insistir. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain