La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Això és una injustícia”

Xavi explota pel gol anul·lat a Pedri i també amb el penal no assenyalat per mans de Dumfries

- Anaïs a tí

Tensió. Disgust. Enuig. Tots tres sentiments es van barrejar al Giuseppe Meazza. I no només per la derrota blaugrana davant l’Inter. Tot i que també. Sinó perquè hi va haver un convidat especial a la cita que va aigualir encara més la festa al Barça de Xavi: l’àrbitre Slavko Vincic. Àrbitre eslovè de 42 anys internacio­nal des del 2010 i que arbitra a la Lliga del seu país. Va ser el seu debut amb el Barcelona a Europa. Mai fins ahir no l’havia xiulat en competicio­ns europees. I no en podria haver sortit més mal considerat amb dues decisions arbitrals que poden costar car al Barça en aquesta Champions. L’àrbitre va anul·lar un gol a Pedri per unes mans involuntàr­ies d’Ansu Fati que en cap cas no van canviar la trajectòri­a de la pilota abans de la diana del canari. Xavi es va queixar i Vincic li va ensenyar la groga.

L’àrbitre eslovè va reincidir. Va canviar de criteri i no va assenyalar penal per unes mans clares de Dumfries. I Xavi, que sempre evita parlar dels àrbitres, aquesta vegada va esclatar. I va acompanyar la seva habitual gesticulac­ió sobre la gespa amb unes dures paraules a la sala de premsa. “Estic emprenyat. No puc amagarme. Estic molt indignat per la situació que hem hagut de viure. És una injustícia. Haurien de parlar i explicar-se amb nosaltres i també en públic perquè no entenem res”, va apuntar el tècnic.

El sentiment era el mateix que el dels jugadors. “Ens van explicar que, si un jugador toca amb la mà i fa gol un altre jugador del mateix equip i és de manera involuntàr­ia, no és penal. És una cosa que han d’aclarir. Són decisions que no podem controlar, que ens van en contra”, va criticar Eric Garcia. “Cada any canvien el reglament. Ni ells ni nosaltres sabem ja quan és mà”, va afegir Sergi Roberto.

Tampoc no hi van ajudar les interpreta­cions que va fer el VAR amb el neerlandès Pol van Boekel als coman

 ?? I/FDNLN C/RCOLO / Reuters ?? L’àrbitre Slavko Vincic va amonestar Xavi
I/FDNLN C/RCOLO / Reuters L’àrbitre Slavko Vincic va amonestar Xavi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain