La Vanguardia (Català-1ª edició)

Norrsken obre un centre per a emprenedor­s a Barcelona

La fundació sueca invertirà deu milions en el projecte

- Blanca Gispert

La fundació sueca Norrsken obrirà un centre per a emprenedor­s al davant de la platja de la barcelonet­a. L’entitat ha tancat un acord amb la firma de moda Desigual per llogar part de les seves oficines ubicades a primera línia de mar. un lloc icònic on Norrsken preveu aplegar talent local i internacio­nal especialit­zat en projectes d’impacte social i sostenible.

“el propòsit de Norrsken House barcelona és convertir-se en un centre on treballin profession­als d’arreu del món en projectes innovadors alineats amb els objectius de desenvolup­ament sostenible de l’ONu. creiem que barcelona és un lloc ideal per aconseguir-ho, el seu ecosistema digital és dels més dinàmics d’europa”, comenta Niklas Adalberth, creador de Norrsken i cofundador de Klarna, una de les grans empreses emergents d’europa, de la qual es va desvincula­r el 2015.

L’entitat invertirà deu milions d’euros en el centre. “Hem de reformar l’espai i cofinançar el lloguer als emprenedor­s que decideixin treballar cada dia a les oficines”, comenta marc Jordana, conseller delegat de Norrksen barcelona, una companyia que ha creat juntament amb la Fundació Norrsken, thomas meyer, fundador de Desigual i sander van Dissel, emprenedor en l’àmbit de l’impacte social. el centre preveu obrir les portes el segon semestre del 2023 amb una capacitat de 10.000 m2 i 800 places disponible­s. A més d’operar com un coworking, acollirà activitats per fomentar xarxes de contactes i oportunita­ts de negoci.

el centre de barcelona serà el tercer que la fundació gestiona, després d’obrir el primer a estocolm el 2016 i el segon a Kigali (ruanda). Paral·lelament, Norrsken controla una accelerado­ra d’empreses emergents i dos fons d’inversió de capital risc. un està dotat amb 130 milions d’euros i inverteix en empreses emergents europees d’impacte social. i l’altre finança iniciative­s africanes en creixement amb un pressupost de 200 milions. A espanya Norrsken ja ha invertit cinc milions d’euros en diferents projectes, com ara el de l’empresa emergent barcelonin­a submer, especialit­zada en un sistema de refrigerac­ió per a centres de dades.

Després de l’obertura de les oficines a barcelona, Jordana confia que Norrsken intensifiq­ui el ritme d’operacions a espanya. el directiu afegeix que els diners dels fons procedeixe­n de bancs i inversors que confien en el projecte d’Adalberth, un emprenedor d’èxit que quan va sortir de Klarna va voler contribuir al creixement de l’economia, però de manera sostenible i a través d’una entitat sense ànim de lucre. ●

La firma rellogarà l’espai de Desigual a 800 profession­als amb projectes d’impacte social i sostenible

 ?? Àlex Garcia ?? Marc Jordana, conseller delegat de Norrksen Barcelona, al costat de l’edifici on hi haurà el centre
Àlex Garcia Marc Jordana, conseller delegat de Norrksen Barcelona, al costat de l’edifici on hi haurà el centre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain