La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Grup Godó reestructu­ra la cúpula directiva amb quatre direccions generals

Xavier de Pol s’hi incorpora com a nou responsabl­e de Negoci Media

- Redacció

El Grup Godó ha posat en marxa una ambiciosa reestructu­ració dels òrgans directius per consolidar la posició de lideratge que té el grup en el camp editorial, amb La Vanguardia, Mundo Deportivo i RAC1, i iniciar una expansió en aquesta nova etapa amb l’impuls de noves societats vinculades al món de la comunicaci­ó. Sota la presidènci­a de l’editor, Javier Godó, i de la direcció del conseller delegat, Carlos Godó, el grup se subdividir­à en quatre direccions generals: la de Negoci Media, la d’Estratègia, la Comercial i Expansió i la Corporativ­a.

Al capdavant de la direcció general de Negoci Media se situarà Xavier de Pol, de 46 anys, que torna al Grup Godó, al qual va estar vinculat durant dotze anys en diferents àrees del hòlding. Aquesta direcció general englobarà La Vanguardia, Mundo Deportivo, Radiocat –empresa editora de

RAC1 i RAC105–, Godó Verticales, Subscripci­ons i Godó Strategies. L’objectiu és contribuir a la dinamitzac­ió de les seves activitats i millorar les sinergies entre les diverses capçaleres del grup.

La segona direcció general és la d’Estratègia, que tindrà al capdavant Jorge Planas, de 36 anys. És una de les àrees que més han crescut els últims anys i en què el Grup Godó ha fet importants inversions d’adquisició d’empreses del sector digital. La seva missió és fer prospectiv­a al mercat per plantejar futures inversions.

La tercera direcció general serà la Comercial i d’Expansió, que estarà en mans de Pere Guardiola, de 57 anys, que en suma 23 al grup desenvolup­ant diverses activitats.

La missió de Guardiola serà contribuir a l’expansió del Grup Godó, el desenvolup­ament comercial i l’atenció preferent als grans clients i institucio­ns.

La quarta direcció general és la Corporativ­a i continuarà sota el control de Jaume Gurt, de 55 anys. D’ell depenen l’Assessoria Jurídica, l’àrea de Tecnologia, Impressió, Distribuci­ó, Compres, Inversions, Finances i RRHH del grup.

El canvi arriba en un moment transcende­nt per als mitjans de comunicaci­ó i culmina el procés de digitalitz­ació que el Grup Godó fa anys que impulsa en totes les seves societats.

La Vanguardia ha arribat a la xifra de 75.000 subscripto­rs digitals, que s’afegeixen als més de 40.000 de l’edició de paper. Respecte a l’audiència web, és segon a Espanya al rànquing d’usuaris únics mensuals de GFK i tercer a l’últim registrat per Comscore.

L’edició digital de La Vanguardia ha aconseguit trencar el mur. Segons la difusió d’OJD, és el segon mitjà d’Espanya pel que fa a nombre d’exemplars venuts.

Mundo Deportivo és el líder de la premsa esportiva a Catalunya, segons les dades de la segona onada de l’Estudi General de Mitjans (EGM), i es troba al top ten dels mitjans nacionals d’Espanya, tant generalist­es com esportius, segons Comscore.

RAC1 va tancar el 2021 amb les millors xifres de la seva història, amb 933.000 oients diaris. Un any en què ha estat la ràdio més escoltada durant 18 hores consecutiv­es, des de les sis del matí fins a les dotze de la nit. A més, des de fa cinc anys, Rac1.cat, el portal de notícies de RAC1, supera amb escreix el milió d’usuaris únics mensuals, segons dades registrade­s per Comscore. ●

 ?? ?? Jaume Gurt, Pere Guardiola, Xavier de Pol i Jorge Planas
Jaume Gurt, Pere Guardiola, Xavier de Pol i Jorge Planas
 ?? Bv ??
Bv
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain