La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nou centre per a persones sense llar a la Zona Franca

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit set milions d’euros en la reforma de les instal·lacions

- R.M.B.

El nou centre de primera acollida (CPA) construït a la Zona Franca entrarà en funcioname­nt al llarg d’aquest mes d’octubre i tindrà capacitat per acollir cent persones sense llar, segons va anunciar ahir l’Ajuntament de Barcelona en una visita. Una de les novetats és que els usuaris tindran més privacitat, ja que disposaran d’habitacion­s d’un màxim de quatre places, mentre que a les antigues dependènci­es annexes la sala de descans era comunitàri­a i en lliteres. Les obres han requerit una inversió de set milions d’euros.

El CPA, on treballen 55 profession­als, està destinat a homes de més de 18 anys amb problemàti­ques socials i de salut, que han expressat la voluntat d’emprendre un pla per intentar buscar la seva autonomia.

Ferran Busquets, director d’Arrels, fundació especialit­zada en l’atenció de ciutadans sense sostre, considera que la posada en marxa del renovat equipament “és una bona notícia”, tot i que subratlla que el model que defensen és el de petits allotjamen­ts repartits per tota la ciutat.

Cal recordar que, segons l’últim recompte fet per Arrels, el juny passat, un mínim de 1.231 homes i dones pernocten al ras a Barcelona en comparació amb els 1.064 de l’any anterior.

La infraestru­ctura de la Zona Franca s’ha aixecat en un edifici contigu al que ja funcionava des de l’any 2006, al carrer 60 del mateix barri.

Ara s’iniciarà el trasllat dels residents a les noves instal·lacions i es reformaran els espais destinats a l’acollida diürna.

Les previsions de l’Ajuntament indiquen que, cap a l’abril del 2023, totes les obres estaran finalitzad­es, cosa que suposarà disposar de més espai per a l’atenció d’aquest col·lectiu. En concret, es disposarà d’una nova àrea per a la higiene personal, el menjador amb capacitat per servir 100 àpats diaris, a més dels preparats per al centenar de residents, i un hort. Així mateix, el CPA estudia la possibilit­at d’acollir persones amb l’animal de companyia. ●

 ?? Mané Espinosa ?? La delegació municipal en la visita d’ahir al nou centre
Mané Espinosa La delegació municipal en la visita d’ahir al nou centre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain