La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alec Baldwin evita el judici per la mort de Halyna Hutchins

La família d’ella anuncia un acord extrajudic­ial que fins i tot permet continuar el rodatge

- Francesc Peirón

Aquesta és una d’aquelles vegades que, malgrat la tragèdia, es compleix això que l’espectacle continua. El rodatge del western Rust es reprendrà al gener.

L’actor Alec Baldwin, que va disparar per accident i va llevar la vida a la camerògraf­a Halyna Hutchins, de 42 anys, durant el rodatge, el 21 d’octubre, evitarà anar a judici.

Totes dues circumstàn­cies són conseqüènc­ia directa de l’acord que la família de Hutchins va assolir per retirar la seva denúncia per mort negligent contra l’actor, que també és productor del film, i quatre membres més de l’equip.

Quan es reprengui aquest treball cinematogr­àfic, Matthew Hutchins, vidu de la Halyna, s’hi incorporar­à com a productor executiu de l’equip, segons els termes de l’acord.

Tret d’aquesta dada, dimecres les qüestions financeres del pacte no van ser revelades. Joel Souza, el director original, que va resultar ferit a l’accident en un ranxo de Nou Mèxic, es mantindrà en aquesta posició.

“Hem arribat a un acord, subjecte a l’aprovació del tribunal, pel cas contra els productors de Rust, incloent-hi Alec Baldwin”, va comunicar Matthew Hutchins, que al febrer va presentar la denúncia amb el seu fill, Andros, de 9 anys. Van al·legar que l’actor i els altres acusats havien mantingut una conducta temerària i havien retallat les mesures de seguretat sense respectar els estàndards bàsics en aquesta indústria.

“No tinc cap interès a participar en recriminac­ions o a atribuir la culpa”, va assenyalar al comunicat. “Tots creiem que la morta de la Halyna va ser un terrible accident. Estic agraït als productors i a la comunitat de l’entretenim­ent per la seva unitat a l’hora de retre homenatge al treball final de la Halyna”, va afegir.

L’acord va emergir com una rara bona notícia per a Baldwin, que ha tingut un any turbulent des d’aquella jornada en què en una vella església feia pràctiques amb una pistola pensantse que no tenia munició. Però es va disparar quan apuntava a la seva companya.

Primer en va responsabi­litzar els armers del film per haver-li donat una arma amb munició real. Després va assegurar que ell no havia premut el gallet, que l’arma s’havia disparat sola. Un informe forense recent de l’FBI va determinar que la pistola no es va poder disparar sense que algú premés el gallet.

7 la imatge, la 8alyna am9 el seu marit, ;att, i el seu fill, 7ndros, tot d6octu9re del 2?2>

La camerògraf­a, de 42 anys, fent la seva feina durant el rodatge de la pel·lícula ‘5ust6

Baldwin va anunciar l’acord extrajudic­ial al seu compte d’Instagram. “Al llarg d’aquest difícil procés, tots hem mantingut el desig específic de fer el millor per al fill de la Halyna”, va escriure. “Estem agraïts a tots els que han contribuït a la resolució d’aquesta situació tràgica i dolorosa”, va subratllar.

Souza va afirmar que només va acceptar continuar en la direcció de Rust amb la “benedicció” del vidu de Hutchins. “En els meus propis intents per curar, qualsevol decisió per tornar i acabar el film només té sentit si es fa amb la implicació d’en Matt i la família

Baldwin va parlar de donar suport al fill de la Halyna i el seu vidu serà el nou productor executiu de ‘Rust’

Hutchins”, va destacar.

“Els que vam tenir la sort de compartir amb la Halyna som conscients del seu extraordin­ari talent, amabilitat, creativita­t i font d’increïble força positiva”, va indicar. “Només desitjaria que el món l’hagués conegut en circumstàn­cies diferents, com segurament hauria passat a través del seu magnífic treball”, va matisar.

No només continua el xou –el rodatge fins i tot ha de superar altres esculls per les queixes de falta de seguretat–, sinó que el temps ho cura tot. Baldwin va dir que no tornaria mai a Rust. ●

 ?? Instagram ??
Instagram
 ?? SWEN STUDIOS / Reuters ?? La família.
Halyna Hutchins
SWEN STUDIOS / Reuters La família. Halyna Hutchins
 ?? E an  g st n /  ! ??
E an g st n / !

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain