La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova acusació d’Angelina Jolie a Brad Pitt per asfíxies i cops

- BEgoña CoRzo SUáREz

Angelina Jolie ha presentat una nova demanda contra Brad Pitt en què amplia els detalls sobre el suposat comportame­nt agressiu del seu exmarit durant un vol privat el 2016, uns fets que van conduir al seu divorci.

Als documents s’hi descriuen amb detall els atacs físics i verbals que van tenir lloc mentre l’encara matrimoni i els seus sis fills volaven de França a Califòrnia. “Pitt va agafar pel coll un dels nens i va donar un cop a la cara a un altre”, i també va agafar Jolie pel cap i la va sacsejar. També s’hi assegura que l’actor “va tirar cervesa i vi negre sobre Jolie i els nens”. Els detalls de la presumpta agressió amplien el relat que Jolie va fer en la petició de divorci i en la demanda contra l’FBI per saber per què no va acusar Pitt per aquests fets.

El centre d’aquesta nova disputa judicial és el control del Château Miraval, una mansió a la Costa Blava francesa amb una vinya de gairebé 500 hectàrees on la parella es va casar, el 2014. Jolie va vendre la seva part de l’empresa l’octubre del 2021 a un oligarca rus encara que la parella havia convingut que cap dels dos no podia vendre sense el consentime­nt de l’altre. Pitt la va denunciar, i els advocats de l’actriu al·leguen que va vendre les seves accions quan el seu exmarit va exigir que firmés una clàusula de confidenci­alitat que li hauria prohibit parlar fora del tribunal “sobre l’abús físic i emocional de Pitt cap a ella i els seus fills”.

A l’informe de l’FBI consta que Jolie dubtava si continuar o no amb l’acusació, en bona part per protegir els seus fills en un cas tan mediàtic com explosiu. ●

 ?? BaRK RALSTON / AFP ?? Angelina Jolie i Brad Pitt
BaRK RALSTON / AFP Angelina Jolie i Brad Pitt

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain