La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Congrés decideix avui si la llei trans i la reforma de l’avortament tiren endavant

- Celeste López

es preveu un matí, el d’avui, de durs enfrontame­nts verbals a causa de dues lleis que no deixen indiferent a gairebÈ ningú, la reforma de la llei de l’avortament del 2010 i l’anomenada llei trans (projecte de llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGtbi). tant pel seu contingut com per qui ha elaborat els textos, el departamen­t que dirigeix irene Montero, el Ministeri d’igualtat. Però, per molt fortes i rotundes que siguin les argumentac­ions que des d’uns i d’altres grups es dirigeixin, no es preveuen sorpreses: les esmenes a la totalitat que han presentat Vox i el PP per a les dues lleis seran rebutjades, per la qual cosa els projectes de llei elaborats per igualtat seguiran el seu tràmit parlamenta­ri.

o, almenys, això espera l’equip de Montero. La reforma de l’avortament compta, a priori, amb el suport dels partits del Govern i els seus socis. el text recupera la interrupci­ó voluntària de l’embaràs per a les menors d’edat de 16 i 17 anys, elimina les tres jornades de reflexió imposades a qui decideixi avortar i regula l’objecció de consciènci­a. tambÈ garanteix l’avortament als hospitals públics per evitar el desplaçame­nt de les dones que no aconseguei­xen accedir al servei a la seva província. i, la gran novetat, inclou un permís retribuït per a menstruaci­ons doloroses i l’obligació d’impartir educació sexual i afectiva a les escoles.

Pel que fa a la llei trans, igualtat desconfia del vot del Psoe. A ningú no li passa per alt la profunda divisió que aquesta iniciativa legislativ­a ha generat dins el Psoe. La determinac­ió de gènere ha provocat una profunda fractura que, tot i això, sembla que avui es resoldrà amb el rebuig del grup a les esmenes del PP i de Vox. una altra cosa Ès què passarà en la comissió d’igualtat i els terminis d’esmena. ●

 ?? CHeMA MgsA / eFe ?? La ministra Irene Montero
CHeMA MgsA / eFe La ministra Irene Montero

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain