La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça trucarà a Ceferin

El club no presentarà una queixa formal pel VAR després de les jugades polèmiques de Milà, però parlarà amb la UEFA

- Joan Josep Pallàs Juan Bautista Martínez

El Barça optarà per la via diplomàtic­a per intentar que no es repeteixin els greus errors arbitrals que va patir tant a Milà dimarts com el 13 de setembre a Munic. La directiva blaugrana va sospesar presentar una protesta forma davant la UEFA per manifestar la indignació pel penal no assenyalat a l’Inter per mans de Dumfries. Tot i això, tampoc no vol donar una imatge de victimisme ni posar-se en pitjor sintonia amb l’organisme rector del futbol europeu. Però que no aposti per una mesura més estrident i rotunda no significa que es quedi de braços plegats. Segons va poder saber aquest diari, el president barcelonis­ta, Joan Laporta, té previst telefonar al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, per manifestar-li la disconform­itat del club amb l’actuació arbitral de l’eslovè Slavko Vincic i sobretot amb el paper que va exercir l’encarregat del VAR, el neerlandès Pol van Boekel, el mateix que a Munic no va considerar que el col·legiat havia de revisar un clar penal de Davies a Dembélé. El Barcelona prefereix actuar amb discreció entre bastidors que no pas generar un soroll que se li pugui girar en contra amb un efecte bumerang. El Barça considera el comportame­nt de Van Boekel com a incomprens­ible. Entén que el col·legiat pogués no veure la mà de Dumfries, que va impedir la rematada d’Ansu Fati, però no que el neerlandès no reclamés la presència de l’àrbitre davant el monitor.

Vincic va comentar a diversos membres de l’staff blaugrana a l’interior del Giuseppe Meazza que no havia anat a veure les imatges d’aquella acció perquè Van Boekel li havia comunicat per l’auricular que no era necessari i que no hi havia lloc als dubtes. Van Boekel té al seu historial altres controvèrs­ies com la falta que va reclamar el PSG de Benzema al porter Donnarumma al Bernabeu en l’última edició de la Champions. Des del Barcelona també es considera molt estrany que la UEFA decidís designar com a responsabl­e del VAR la mateixa persona que havia generat controvèrs­ia en el partit de l’Allianz Arena.

És sabut que les relacions entre el Barça i la UEFA no travessen per un moment dolç perquè el club blaugrana secunda el projecte de la Superlliga. Però els ponts tampoc no estan del tot trencats i Laporta manté una via de comunicaci­ó oberta amb Ceferin. Sense una gran complicita­t, és cert, però sí amb un to institucio­nal. La posició barcelonis­ta és més dialogant amb la UEFA que la del Madrid, i el club espera que això li doni bons resultats a l’hora de no ser perjudicat en més ocasions al llarg d’aquesta temporada.

Ara bé, el fet d’haver patit arbitratge­s polèmics no farà que el Barça baixi del tren de la Superlliga. El contenciós amb la UEFA ara mateix segueix el seu curs als tribunals. S’espera una primera resolució al desembre i una sentència ferma per al mes de març. Des del Barça es creu que la justícia acabarà permetent la creació de la Superlliga i acabarà tombant les reclamacio­ns de la UEFA. ●

A l’entitat no s’entén que es designés el responsabl­e del VAR que ja va ser polèmic a Munic

 ?? MARCO BERTORELLO / AFP ?? Marcos Alonso i Sergio Busquets protesten a l’àrbitre Slavko Vincic
MARCO BERTORELLO / AFP Marcos Alonso i Sergio Busquets protesten a l’àrbitre Slavko Vincic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain