La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ceballos, baixa fins després del Mundial de Qatar

-

gala amb l’únic problema de qui treu quan Modric estigui disponible. No era una cosa que havia de resoldre ahir a la nit, ja que el croat tornava de lesió i Valverde n’ocupava el lloc.

La primera mitja hora del Madrid va ser del millor que ha jugat aquesta temporada. Va mostrarse incontenib­le davant d’un Xakhtar ucraïnès que va sortir totalment intimidat pel Bernabeu, res a veure amb la disciplina tàctica de l’Osasuna diumenge.

Quan el Xakhtar va voler assabentar-se de què anava el partit es va trobar a la seva àrea, incapaç de contenir les incursions dels blancs, que li entraven per tots costats, ja sigui per la banda que corria Valverde o la dels giravolts de Vinícius.

El Madrid va insistir-hi i va insistir-hi i va trobar el primer gol abans del quart d’hora en una rematada de Rodrygo a la frontal de l’àrea després d’un rebuig, un xut en què Trubin hauria pogut fer-hi més, possibleme­nt el seu únic error en tota la nit. El gol posa en relleu la bona relació de Rodrygo amb la Champions, competició en què sol marcar gairebé tots els seus gols. El jove brasiler participa poc en el joc, però sempre se'n surt per aparèixer quan menys se l’espera, i de la seva capacitat per arribar a l’àrea no n’hi ha cap dubte.

L’1-0 va deixar el Xakhtar molt tocat. Els ucraïnesos amb prou feines podien fer dues passades

Ceballos té una lesió

■ més important del que semblava en un primer moment. El sevillà se sotmet avui a una ressonànci­a, però al club creuen que pateix un trencament a l’isquiotibi­al dret que el tindrà sense jugar unes cinc setmanes. Tot sembla indicar que ja no tornarà a jugar fins després del Mundial. seguides i no sortien del seu camp. El Madrid jugava i s’agradava. Potser el perdia un excés de preciosism­e: buscar el cop de taló i la jugada vistosa en lloc d’efectiva, un pecat per al que sempre ha estat el Madrid.

L’allau de joc va generar un rosari d’ocasions que es va anar encadenant en l’àrea del Xakhtar i que només va obtenir rendiment als 28 minuts, quan una jugada col·lectiva amb diverses parets va acabar en una rematada inapel·lable de Vinícius, l’home gol aquesta temporada dels d’Ancelotti. El 2-0 no va fer que el Madrid abaixés els braços. Al contrari. L’equip va continuar encadenant ocasió rere ocasió. Vinícius va fallar dos un contra un amb Trubin, i Benzema tampoc no va encertar un parell de rematades clares, prova que ara per ara el seu olfacte de gol no és el mateix que va exhibir la temporada passada, excepciona­l per a un nou que no ha estat mai un veritable killer d’àrea.

Com que la Champions de vegades et sorprèn amb picades d’ullet inesperade­s, el Xakhtar va marcar en la seva única aproximaci­ó amb perill real a la porteria defensada per Lunin, un altre ucraïnès en el camp, amb una rematada acrobàtica de Zubkov que va superar el seu compatriot­a Lunin. A escassos minuts del descans, el Xakhtar es posava en un partit que tranquil·lament podia anar perdent per 5-0.

Rodrygo i Vinícius van marcar els gols d’un Madrid que es va atipar de fallar ocasions molt clares

El Xakhtar, que va alinear onze ucraïnesos, es va retirar ovacionat pel públic del Bernabeu

M|cc|bi H|if| - Juventus PSG - Benfic|

Per a la segona part, Ancelotti va confiar en els mateixos, però el Madrid ja no va jugar amb la mateixa intensitat. El Xakhtar també defensava millor, no semblava estar gaire preocupat per anar a buscar l’empat i el joc va baixar de pulsacions. Com és lògic, tant tenir la possessió va acabar per crear ocasions per al Madrid, però molt més espaiades i menys producte del bon joc.

Fins ben bé la meitat de la segona part no va arribar cap altra oportunita­t claríssima per a Rodrygo Goes, que va tornar a fallar una rematada fàcil davant Trubin; gairebé a continuaci­ó va ser Vinícius, qui va enviar alta una rematada en una posició immillorab­le.

Van entrar Camavinga per Tchouaméni i Asensio per Rodrygo, però el partit no va canviar gens. El Madrid continuava imprecís a dalt i el Xakhtar sortia a l’àrea rival amb timidesa. Benzema va perdonar dos gols més i Asensio va enviar una pilota al pal. La victòria va acabar sent per als blancs, però la golejada es va esfumar. ●