La Vanguardia (Català-1ª edició)

Llum verda al nou barri de les Tres Xemeneies

Aprovat el pla urbanístic que permetrà la construcci­ó de 1.783 habitatges i el Hub Digital de l’Audiovisua­l

- Fede Cedó

La Generalita­t va donar ahir el vistiplau definitiu al Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies amb la seva aprovació per part de la Comissió Territoria­l d’Urbanisme metropolit­ana del Pla Director Urbanístic (PDU). Es tracta d’una intervenci­ó íntegra en 32 hectàrees, on naixerà un nou barri de 1.783 pisos. Paral·lelament, en l’entorn de l’antiga tèrmica de Sant Adrià, s’hi ubicarà el futur Hub Digital de l’Audiovisua­l i dels Videojocs.

El Consorci del Besòs, una vegada ha integrat el Govern de la Generalita­t, serà l’administra­ció que vetllarà pel compliment de les condicions que permetin impulsar un nou barri del Besòs. Aquest barri tindrà un 40% dels habitatges construïts destinats a protecció pública, uns 714 pisos a què s’ha incrementa­t la superfície fins als 75 m2. Un 75% del projecte es destina a espais públics, i un 25%, a aprofitame­nts privats.

D’altra banda, el Hub Digital tindrà dos espais, edificis d’oficines o hotelers, així com infraestru­ctures relacionad­es que decidirà l’ens regulador, com podrien ser platós d’enregistra­ments o espais per a les noves tecnologie­s.

“El PDU de les Tres Xemeneies ha estat dissenyat amb l’urbanisme del segle XXI”, incidien ahir fonts de la Generalita­t. Una nova forma de rehabilita­r un espai degradat que integrarà l’últim en matèria de sostenibil­itat als edificis i els onze equipament­s públics previstos. El

Govern català apunta que anirà a la Unió Europea per finançar part del projecte per mitjà dels fons destinats a la sostenibil­itat i les noves tecnologie­s.

La transforma­ció de l’única parcel·la lliure del litoral metropolit­à, de 32 hectàrees, segons la Generalita­t, també servirà per iniciar la implantaci­ó de nous usos relacionat­s amb el hub als polígons adjacents, ara bàsicament amb operadors de logística, cosa que permetrà renovar l’oferta industrial entre Montcada i Sant Adrià de Besòs.

El Govern de la Generalita­t també ha sortit al pas de les crítiques sorgides des dels moviments veïnals i des d’algun ajuntament. Assegura que s’ha tingut en compte que la zona té risc d’inundabili­tat i que, per tant, s’han adoptat solucions com ara l’elevació de cotes. Es tracta de mesures correctore­s avalades per l’Agència Catalana de l’Aigua i Protecció Civil.

Un 33% de l’espai de les Tres Xemeneies serà un gran parc públic que separarà la franja litoral del vell recinte i dels blocs de pisos, que es concentrar­an al costat de l’avinguda Eduard Maristany.

Pel que fa a l’edificabil­itat, un dels altres punts que havien generat polèmica, els tècnics han optat per reduir el volum edificable a 10 plantes per edifici, per això no se superarà en cap cas l’alçària de l’estructura base de l’antiga central tèrmica. Així mateix, s’ha reduït el sostre destinat a l’activitat econòmica, que ara serà de 99.818 metres quadrats, un 35% de l’espai edificable.

Per fer el seguiment del desplegame­nt del pla urbanístic es crea una comissió integrada per tècnics de la Generalita­t, els ajuntament­s de Badalona i Sant Adrià de Besòs i el Consorci del Besòs. ●

L’espai sobre el qual s’actuarà, de 32 hectàrees, és l’única gran parcel·la lliure del litoral metropolit­à de Barcelona

 ?? LV ?? La parcel·la del litoral de Barcelona, presidida per les Tres Xemeneies. sobre la qual s’intervindr­à
LV La parcel·la del litoral de Barcelona, presidida per les Tres Xemeneies. sobre la qual s’intervindr­à

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain