La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una miqueta de ‘porfavor’

- Quim Monzó

Dilluns, la Rosalía va penjar a les xarxes socials un missatge on exactament va escriure: “PORFAVOR NO TIREIS COSAS AL ESCENARIO Y SI SOIS TAN MOTOMAMIS QUE LAS TIRAIS IGUALMENTE PUES TIRARLAS EN EL LADO OPUESTO AL KE YO ESTÉ”. Posats a estalviar titlles, no sé per què va posar aquesta. Encabat donava les gràcies i ho rematava amb quatre emojis. Els emojis, que no faltin mai.

Els fets: el dia anterior havia actuat a Califòrnia, a San Diego. En un moment del concert, un fan apassionat li va llançar un ram de flors, amb tan mala fortuna que va impactar a la cara de la sesroviren­ca. Alguns titulars de premsa diuen que va ser “un cop fort”, però, sense un mesurador d’impactes a l’estil de l’escala Scoville, que es fa servir per al menjar picant, o la de Richter, que es fa servir per als terratrèmo­ls, és difícil valorar-ho.

No fa gaire, al cantant Harry Styles, que durant un temps va

Inevitable­ment, ser dalt d’un escenari comporta certs riscos

ser membre de One Direction, li van tirar dos nuggets de pollastre. Primer un i després l’altre. L’home és vegetarià i, per tant, no menja carn ni peix, i aquells nuggets tenien com a objectiu enfotre-se’n. També fa poc, durant un concert del grup grindcore Full of Hell, els van tirar una rata morta. Ser dalt d’un escenari comporta certs riscos. Anys enrere, a Ozzy Osbourne no li van llançar una rata, sinó una ratapinyad­a, també morta. A Portugal, a Iron Maiden els van tirar xeringues plenes de sang. Menys desagradab­le va ser l’obsequi que David Bowie va rebre durant una actuació a Noruega: una piruleta que li va anar directa a l’ull. A Marsella, als Rolling Stones els van tirar una cadira, que va impactar en Mick Jagger, que era a mig interpreta­r una cançó. La cadira li va obrir un trenc al cap i el van haver de portar immediatam­ent a l’hospital. L’hi van posar vuit punts de sutura, comparat amb els quals un ram de flors és una carícia fragant i benintenci­onada. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain